Patru primării sătmărene vor încheia parteneriate cu patru primării din Ucraina

În perioada 10-11 februarie 2023 la invitația Administrației Raionale Teceu, regiunea Zakarpatia din Ucraina, alături de primarul comunei Socond – Nicolae Cornea Mare și directoarea adjunctă a Școlii Gimnaziale Socond- Ioana Cornea, o delegație românească a efectuat o vizită în vederea încheierii unor parteneriate între primăriile din județul Satu Mare și cele din țara vecină.

Delegația a fost primită de către Gheorghe Berinde – președintele Administrației Raionale Teceu; Ivan Șiman – șeful departamentului de proiecte din raionul Teceu; primarii – Grabar Igor din Teresva, Bedey Pavlo din Bedevlya, Kahanets Denis din Dubove și Kostyak Petro din Usty- Chorna.

S-a discutat despre lansarea proiectelor România – Ucraina și identificarea activităților comune, fezabile, subliniind importanța proiectelor administrative cât și culturale, care ar putea fi demarate.

Astfel, primăriile din județul Satu Mare, Socond, Beltiug, Supur și Păulești vor începe demersurile de înfrățire cu cele patru primării ucrainene participante la întâlnire, și s-a stabilit că în cel mai scurt timp, acestea vor semna câte un parteneriat.

În calitate de manager a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, dar și de consilier județean, domnul Robert Laszlo, a fost în ultimul deceniu de nenumărate ori în Ucraina, și iată că de la izbucnirea războiului, a identificat patru primării din județul Satu Mare, cât și din țara vecină, pentru a fi pregătiți, atunci când se vor lansa proiectele transfrontaliere.

Cu siguranță că, fondurile care vor fi accesate astfel, vor constitui un real ajutor pentru comunitățile din județul nostru, dar mai ales, pentru prietenii și vecinii noștri de peste graniță, aflați într-o situație financiară extrem de dificilă, ca efect al războiului.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

five × 1 =