Symphonic Experience – 3 zile de spectacol la Arad

Iubitorii de muzică și spectacol de calitate din Bihor vor fi încântați să afle că la Arad se organizează un un eveniment extraordinar, pe care l-am denumit generic Symphonic Experience Arad (SEA). Este vorba în fapt despre un festival care se va desfășura între 19-21 august, iar gazda va fi Arena Francisc Neuman (UTA).

În cele trei zile de spectacol, publicul meloman din vestul țării va putea vedea și asculta nume dintre cele mai importante ale scenei muzicale românești și nu numai: Maestrul Gheorghe Zamfir, legendara trupă Phoenix, Kerekes Band (Ungaria), Laura Bretan și Marcel Pavel, sunt capetele de afiș care vor urcă în această vară pe scena din Arad, însoțiți de orchestre simfonice. Muzicieni ai Filarmonicii din Arad, ai Operei Maghiare din Cluj și ai Budapest Orchestra Project vor da o notă aparte de amplitudine și de melodicitate. De asemenea, artiști de primă mână din Romania și Ungaria vor completa programul festivalului: Răzvan Suma, Sandor Peter, Koncz Krista, Tompa Abel, Vlad Miriță și Iordache Basalic Pe lângă artiștii consacrați, pe scenă vor urca și un număr important de tineri muzicieni de mare perspectivă.

Va fi o sărbătoare a sunetului care va îmbina muzica clasică, jazz, rock, electronică, etno-funk și șlagăre renumite cu orchestre simfonice live, dând la iveală aranjamente muzicale complexe sau susținând voci spectaculoase. Publicul prezent pe stadionul UTA va avea parte de o experiență muzicală unică, presărată cu jocuri de lumini și proiecții impresionante.

Maestrul Gheorghe Zamfir și dirijorul Daniel Jinga sunt invitați speciali, însă fiecare spectacol va avea propriul concept deosebit și va fi o îmbinare a muzicii marilor artiști și a instrumentelor clasice. Publicul va avea acces în aceste trei zile de festival la cele mai renumite și arhicunoscute lucrări vocal-simfonice din repertoriul muzicii clasice, dar și la coproducții monumentale sau aniversare. Trupa Phoenix, care împlinește 60 de ani de la înființare, își marchează existența cu un concert special, acompaniat de orchestra gazdă a evenimentului, Filarmonica Arad. Kerekes Band, cea mai în vogă și premiată trupă de etnofolk din Ungaria, va încânta auditoriul cu un program variat, în care se vor regăsi ritmuri din folclorul românesc, maghiar, dar și turcesc. Acest moment va fi o premieră mondială, deoarece piesele lor se vor auzi pentru prima oară acompaniate de orchestra simfonică.

Publicul avea ocazia să asculte unele dintre cele mai cunoscute piese de muzică de film, interpretate una dintre cele mai de seamă filarmonici din Transilvania. Consacratul violoncelist Răzvan Suma va aduce pe scenă tangourile iubite și celebre compuse de Astor Piazzolla, iar ritmurile dansante continuă în spectacolul de swing oferit de big-bandul Budapest Orchestra Project, în frunte cu dirijorul și orchestratorul Tompa Ábel.

Ultima zide eveniment aduce noi momente spectaculoase prin show-ul pregătit de orchestra Operei Maghiare Cluj, de Filarmonica Arad și Corul Academica. Sute de artiști, instrumentiști, coriști sau soliști vor interpreta muzică electronică, pop, dar și celebre arii de operă. Vedetele Laura Bretan, Vlad Miriță și Marcel Pavel, alături de alte nume consacrate, vor încânta publicul cu vocile lor speciale într-un show monumental de închidere la prima ediție a festivalului Symphonic Experience.

Publicul se va bucura de muzică așa cum nu și-a mai imaginat, va avea o experiență completă, care încântă toate simțurile umane și sufletul fiecărui participant în această călătorie în multiversuri muzicale și care se va constitui într-un un minunat preambul al Zilelor Aradului. Symphonic Experience Arad este un eveniment organizat de Asociația IN TIMES CONCEPT, împreună cu UMGE și are ca parteneri Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Filarmonica Arad.

Sperăm să captăm interesul publicului orădean și din întregul județ Bihor, astfel încât iubitorii de muzică și de spectacol să viziteze Aradul la mijlocul lunii august pentru a ne bucura împreună de muzică și de un show complet.

Programul complet și biletele pentru prima ediție Symphonic Experience sunt disponibile pe site-ul symphonicexperience.ro.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

9 − eight =