Cooperarea dintre Rheinmetall şi Ungaria merge foarte bine

Cooperarea dintre producătorul german de maşini de luptă Rheinmetall şi Ungaria merge foarte bine: în următoarele două săptămâni va fi inaugurată uzina de la Zalaegerszeg, urmând să înceapă şi pregătirea producţiei, iar la Várpalota se va putea demara construcţia a încă două fabrici, care vor produce muniţii, a declarat ministrul ungar al tehnologiei şi industriei, László Palkovics, luni, la târgul internaţional de industrie militară „Eurosatory” din localitatea Villepinte de lângă Paris.

Într-o declaraţie dată prin telefon agenţiei ungare de presă MTI, ministrul a declarat că în plus faţă de acordurile cu privire la producţie, între Rheinhmetall şi Ungaria există şi o cooperare în domeniul cercetării, privind dezvoltarea unei maşini blindate de nouă generaţie, electric-hibrid, cu opt roţi. Ungaria nu numai că finanţează aceste vehicule de luptă Lynx pentru infanterie, ci oferă şi spaţiul necesar pentru producerea lor, a explicat ministrul.

“Ungaria este prezentă în industria militară, dar nu numai în ceea ce priveşte armele, muniţiile sau vehiculele terestre, ci şi în ceea ce priveşte aeronavele”, a subliniat ministrul maghiar. Ca exemplu pentru acestea din urmă, a menţionat fabrica de piese pentru elicoptere Airbus, de la Gyula, care urmează să fie inaugurată înainte de sfârşitul lunii iunie.

László Palkovics a menţionat şi negocierile cu producătorul turc de autovehicule blindate Nurol Makina, de la care armata Ungariei a contractat cinci sute de autovehicule. Cincizeci dintre acestea au fost achitate, iar primele zece autovehicule blindate de tip Gidrán au şi ajuns deja în Ungaria la începutul anului; restul de patruzeci vor ajunge, conform planurilor, la Kaposvár în luna septembrie.

Producţia primelor cincizeci de vehicule de luptă a avut loc în Turcia, dar odată cu creşterea numărului de unităţi vor exista tot mai multe elemente fabricate în Ungaria, a subliniat ministrul.

În luna decembrie a anului trecut a fost anunţat că Forţele Armate ale Ungariei vor achiziţiona peste 300 de maşini militare blindate 4×4 cu roţi. Acestea vor fi fabricate la Kaposvár, în Ungaria, după modelul maşinilor militare turceşti Nurol Makina Ejder Yalcin şi NMS 4×4.

În timpul producţiei din Ungaria a maşinilor de luptă cu tracţiune integrală se va trece treptat la integrarea sistemelor de arme europene. În continuare, producţia şi cercetarea, respectiv dezvoltarea aferente programului se vor desfăşura în cooperare germano-maghiară.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

two × 3 =