Festivalul Concurs Național de Folclor „Rozmarin în colţu’ mesii” – ediția a VII – a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Medieșu Aurit, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Asociația Națională de Folclor din România, organizează în perioada 9-10 aprilie 2022, cea de-a VII- a ediţie a Festivalului Concurs Național de Folclor ,,Rozmarin în colţu’ mesii”.

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, de la ora 18:00 va avea loc concursul de interpretare vocală (cu concurenți care reprezintă aproape toate zonele folclorice ale României), spectacolul artistic și Gala Laureaților.

Anul acesta s-au înscris 36 de concurenți din 17 județe ale țării, după cum urmează: Maramureș, Suceava, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Prahova, Neamț, Vaslui, Gorj, Alba, Mureș, Olt, Botoșani, Bistrița- Năsăud, Arad și Argeș, iar în urma preselecției s-au calificat în concurs, cei 10 concurenți din următoarele județe:

1. AIACOBOAIE SABRINA MARIA – Botoșani

2. COSTEA MARIA – Alba

3. GOIA ROXANA – Timiș

4. MOTAN EDUARD – Arad

5. NAGHI IONUȚ – Bihor

6. OȘIAN CARMEN – Satu Mare

7. RUS DORIN – Bistrița

8. SÂIU ANDRA – Olt

9. SANDULEAC DENISA – Botoșani

10. SPERACHE MIHAIL – Gorj

În program vor mai evolua: Lavinia Goste și Marius Zorilă; Petrică Mureșan; Mărioara Sigheartău; Bianca Angela Cionca; Diana Topan (câștigătoarea trofeului din 2019); Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” – Gala Laureaților va fi filmată de TVR 3.

Pentru spectacolul din 9 aprilie 2022 – rezervarea locurilor se face la sediul Centrului de Creație, str. Mihai Viteazu nr. 32, sau la telefon 0753.055.545, în perioada 4-8 aprilie, în intervalul orar: 08:00- 16:00.

Duminică, 10 aprilie 2022, la Căminul Cultural al localității Medieșu Aurit, de la ora 18:00 va avea loc Spectacolul de Gală. În program vor evolua: Lavinia Goste și Marius Zorilă; Petrică Mureșan; Maria Petca Poptean; Ana Holdiș Pop; Vlad Jurchiș; Corul „Medieșana”; premianții celei de-a VII-a ediții a Festivalului; Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”.

Acompaniază Orchestra Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” – dirijor Eduard Albina

Concursul îşi propune valorificarea, popularizarea cântecului şi portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente, precum și promovarea costumului popular tradițional. Unul dintre aceste frumoase cântece se regăsește în repertoriul marelui rapsod al Nordului, Nicolae Sabău care a cules melodia ,,Rozmarin în colțu’ mesii“ din localitatea Medieșu Aurit.

Instituția sătmăreană de promovare a culturii tradiționale a considerat că acest cântec devenit celebru în întreaga țară merită un festival, inițiat în anul 2014 și care treptat de la o manifestare zonală a devenit în scurt timp un festival important care adună soliști din întreaga țară.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

seven + eleven =