O companie cu rădăcini moldovenești anunță venituri de 446,3 milioane lire în 2021

Endava, compania multinațională cu rădăcini moldovenești, anunță venituri de 446,3 milioane lire în 2021 și o creștere anuală de 30,4%. Potrivit CEO Endava, John Cotterell, performanța a fost susținută de creșterea proiectelor de colaborare cu clienții existenți, dar și de extinderea portofoliului de clienți la nivel global, compania încheind trimestrul patru cu 615 clienți activi, o creștere de 47,8% față de T4 2020.

La finalul trimestrului patru, Endava a înregistrat un venit de 133,6 milioane de lire sterline, reprezentând o creștere de 54,9% față de perioada similară a anului precedent. Compania a încheiat exercițiul financiar 2021 (iunie 2020-iulie 2021) cu o cifră de afaceri de 446,3 milioane de lire sterline, în creștere cu 30,4% față de anul precedent, ceea ce a rezultat și într-o creștere a marjei PBT (profit înaintea impozitării) la 20,6%, față de 19,5% în 2020.

Continuăm să ne concentrăm pe siguranța și sănătatea angajaților noștri și să implementăm diferite măsuri de siguranță în regiunile în care suntem prezenți, în funcție de impactul pandemiei în fiecare țară și comunitate. Chiar și în acest context dificil, cererea pentru serviciile noastre digitale crește într-un ritm accelerat, în toate regiunile și pe toate verticalele de business”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Primul birou pentru munca hibrid a fost inaugurat la București

Compania britanică de software rămâne un angajator preferat în toate locațiile cheie în care este prezentă și a înregistrat o creștere de 34,1% a numărului de angajați în anul fiscal 2021, echipa sa ajungând la peste 8800 de membri în toată lumea. În perioada următoare, Endava va continua să angajeze și să investească în dezvoltarea și regândirea spațiilor de lucru, noul birou din București reprezentând primul astfel de proiect la nivel global.

Noul birou din București este un proiect pilot și o sursă de inspirație pentru modul în care vrem să regândim și să adaptăm toate birourile noastre pentru sistemul de muncă hibrid. Credem că viitorul modului și mediului de lucru este de fapt format dintr-un ecosistem de experiențe și locuri, care să le ofere angajaților flexibilitate, funcționalitate și să fie și ușor accesibile prin poziționarea lor și mijloacele de transport disponibile”, a declarat Roxana Cîrcu, Delivery Unit Manager, Endava București.

În această nouă locație, birourile și spațiile sunt alocate mai multor echipe sau sunt împărțite în zone de lucru diferite în funcție de activitățile desfășurate. Fiecare echipă decide câte zile va munci de la birou și câte de acasă, în funcție de proiectele în care este implicată și de nevoile specifice – cum ar fi Ceremoniile Agile, sesiunile de prezentare pentru colegii noi, programele de învățare și dezvoltare profesională sau momentele în care colaborarea directă este necesară. Fiecare birou va putea fi rezervat individual, astfel încât cei care vin la sediu să fie siguri că au un loc disponibil.

Endava a trecut definitiv la sistemul de lucru hibrid în septembrie 2021, deoarece atât studiile interne, cât și tendințele internaționale au demonstrat că acest mod de lucru flexibil este preferat de către angajați. „Credem că fiecare echipă are nevoie de independență, astfel încât să poată defini singură modul în care lucrează. Echipele noastre vor stabili care sunt momentele în care este nevoie de întâlniri față în față sau în care fiecare coleg poate lucra de acasă. Am proiectat acest nou sediu pentru a răspunde tuturor nevoilor colegilor noștri și am adaptat spațiile astfel încât să poată fi folosite în mod optim atât pentru muncă în echipă, cât și pentru muncă individuală”, a declarat Claudiu Constantinescu, Regional Manager, Central Europe, Endava.

Operează în 21 de țări

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și livrând soluții robuste.

Compania ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală.

Endava avea 8,883 de angajați la data de 30 iunie 2021 în birourile sale din Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și centrele de livrare din Uniunea Europeană: România, Bulgaria și Slovenia; Țările din Europa Centrală: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

1 × 3 =