Programul Made in Romania editia a IV-a si-a desemnat companiile finaliste

  Programul Made in Romania si-a desemnat cele 15 companii finaliste ale editiei din acest an, viitoarele motoare de crestere ale economiei locale si din regiune. Dintre cele 15 companii, cele mai multe sunt din sectorul IT&C, iar restul activeaza in comert, constructii, sanatate, servicii financiare, agricultura si industria prelucratoare. Pentru prima oara de la lansarea programului Made in Romania a fost acordat si un premiu special pentru sustinerea antreprenoriatului romanesc. Companiile finaliste au fost premiate in cadrul unei Gale care a avut loc in 16 septembrie.

  „Pentru a patra oara deja, celebram antreprenoriatul romanesc, inovatia si dedicarea. Pentru ca aceasta este esenta programului Made in Romania, dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti. Cea de-a patra editie a programului aduce in prim plan atat afaceri mature, cat si companii inovatoare, cu potential remarcabil de crestere. Va invit sa le cunoastem povestile de succes si sa le urmarim evolutia. Sunt mai mult ca sigur ca ne vor suprinde si, cu ajutorul intregii comunitati ai pietei de capital, aceste echipe antreprenoriale vor continua sa dezvolte afaceri extraordinare in Romania”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

  Cele 15 companii finaliste si castigatoarea premiului special sunt:

   CompanieDomeniu de activitate
  1Agricola InternationalUna dintre cele mai mari companii de produse alimentare din Romania.
  2Artesana InternationalProducator de lactate artizanale.
  3Dacia Plant (votul publicului)Pionier al industriei de suplimente alimentare din Romania. 
  4DruidDezvoltator de asistenti virtuali inteligenti cu implementari in cloud, hybrid sau on-premise. 
  5Elefant OnlineRetailer online, cunoscut pentru site-ului elefant.ro – „Mallul online al familiei tale”. 
  6Elis PavajeLiderul pietei de pavaje din Romania.
  7FortechUnul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din Transilvania. 
  8Grande Gloria ProductionProducator de cosmetice, servetele umede, dezinfectanti. 
  9One United PropertiesUnul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Bucuresti.
  10Plant an AppPlatforma low-code care permite oricui sa dezvolte sisteme software. 
  11Roca XVehicul investitional local care identifica si sustine idei si companii inovative fondate de antreprenori pasionati de rezolvarea unor nevoi reale si actuale. 
  12SanoPassSanoPass este platforma care digitalizeaza si integreaza serviciile medicale de preventie prin reteaua de 850 de clinici.  
  13SecomSecom este trendsetter si lider in solutii naturale de medicina integrativa. 
  14SeedBlinkPlatforma de investitii in startup-urile tech.
  15ZitecOfera consultanta si dezvoltare software, digital marketing, cloud computing, e-commerce, UX&UI, Cybersecurity, DevOps. 
  16Radio GuerrillaPremiu special Made in Romania: Postul de radio al antreprenorilor.

  „Conceptul Made in Romania a fost transformat si imbunatatit constant din 2017 pana acum, iar prin lansarea platformei Made in Romania dorim sa transformam programul intr-un spatiu unde companiile sa aiba acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele Made in Romania in termeni de finantare – sase companii listate la bursa si obligatiuni in valoare totala de 77,7 milioane de euro –  ne impulsioneaza sa mergem mai departe si sa dezvoltam acest program dedicat conectarii mediului de business cu piata de capital”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

  Cele 15 companii finaliste din acest an au fost stabilite atat prin votul publicului, cat si de un juriu format din 12 experti in diverse domenii ale economiei. Compania care a intrat direct in finala prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma www.investingromania.com dintr-un total de 9.012 voturi valide. Sesiunea de vot public s-a derulat in perioada 4-31 august. In urma intalnirii juriului din 1 septembrie au fost selectate celelalte 14 companii finaliste, dintr-un total de 50 de companii semifinaliste. Premiul special al editiei din acest an a Made in Romania a fost acordat Radio Guerrilla, „Postul de radio al antreprenorilor”, pentru implicarea si sustinerea antreprenorilor romani.

  Din 2017 pana acum, aproape 1.000 de companii au intrat in contact cu piata de capital prin intermediul programului Made in Romania.  Ca urmare a participarii in program, sase companii s-au listat la bursa: Norofert (NRF), 2Performant Network (2P), Safetech Innovations (SAFE), IHUNT Technology Import-Export (HUNT), Agroserv Mariuta (MILK), Visual Fan (ALW), iar sapte au emis si listat la bursa obligatiuni pentru finantarea planurilor de dezvoltare, in valoare totala de 77,7 milioane euro.

  Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucuresti in 2017, pentru a identifica si promova companiile de top din Romania.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  nineteen + 1 =