BestJobs: Candidatii cu varsta de peste 45 ani au inregistrat 40% dintre aplicarile la joburi din luna august, cu 10% mai mult decat in iulie

forţă de muncă

Datele platformei de recrutare BestJobs arata ca in luna august candidatii trecuti de 45 ani au devenit mai activi in cautarea de joburi si au inregistrat astfel 40% din volumul total de aplicari din aceasta luna, in crestere cu 10% fata de luna anterioara. Jumatate dintre aceste aplicari au fost depuse din partea segmentului de varsta 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani, cu 13% si de cel de peste 65 ani, cu 7%.

Conform statisticilor BestJobs, aceasta categorie de candidati se indreapta cu precadere catre domenii precum Financiar / Contabilitate (cu 8% dintre aplicari), Vanzari (cu 7,5% dintre aplicari) si Resurse Umane (cu 7% dintre aplicari).

Candidatii din segmentul 45+ au multa experienta si au acumulat multe abilitati utile pe piata muncii. In ciuda acestor lucruri, intampina uneori dificultati pentru ca noile cerinte din partea companiilor nu mai includ setul de abilitati pe care il au cei din categoria aceasta, fortandu-i la compromisuri in ceea ce priveste domeniul sau salariul, sau sa isi dezvolte noi abilitati. Activitatea crescuta pe platforma indica, printre altele, faptul ca isi largesc aria de cautare si aplica la mai multe joburi decat inainte, devenind o categorie mai vizibila si pentru angajatori”, spune Ana Visian, Marketing Manager BestJobs Romania.

Si in luna august, gradul de activitate pe platforma a candidatilor a ramas ridicat, la nivel similar cu luna iulie. 10% dintre cei care si-au depus CV-ul in luna august si-au aratat interesul pentru oportunitatile remote.

In topul judetelor cu cele mai multe aplicari, Bucuresti si Ilfov detin locul fruntas, cu 214.680, urmate de Timis, cu 62.326 de aplicari, Cluj, cu 41.196 de aplicari, Brasov, cu 40.021 de aplicari si Prahova, cu 31.358 de aplicari.

La nivel general, dintre cei care au efectuat cautari de joburi pe platforma BestJobs, domeniile catre care s-au orientat cel mai mult au fost: Financiar (cu 5.600 de cautari pentru posturile de contabil sau economist), Inginerie (cu 4.000 de cautari pentru posturile de inginer) si Transporturi (cu 2.800 de cautari pentru posturile de sofer). Pe langa acestea, candidatii au efectuat cautari in numar mare si pentru joburi in Marketing, Logistica si IT.

Din partea companiilor, oferta de joburi disponibile in acest moment raspunde fidel interesului candidatilor, cu un volum total de 28.000 de oportunitati. Dintre acestea, 14% sunt in domeniul Vanzarilor, 11% in IT / Telecom, 10% in Financiar, 9% in Tehnic si 8% in Inginerie.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

9 + 5 =