Ministrul ungar al finanţelor: politica de reducere a impozitelor va continua anul viitor

tatra

Guvernul lucrează pentru ca politica de reducere a impozitelor să continue şi anul viitor, în consecinţă proiectul de lege a bugetului depus în parlament prevede fonduri pentru o serie de reduceri fiscale – a declarat ministrul finanţelor marţi, într-o înregistrare video postată pe pagina de socializare.

Mihály Varga a menţionat ca exemplu scutirea tinerilor sub 25 de ani de impozitul pe venit, un pas important în planul de acţiune pentru relansarea economiei. În opinia ministrului, măsura va înlesni startul în viaţă al tinerilor, deoarece prin aceasta salariul lor anual poate fi cu până la jumătate de milion de forinţi (1440 euro) mai mare, potrivit calculelor, aceştia vor putea beneficia anul viitor de un plus financiar de 140 de miliarde de forinţi (peste 400 milioane euro).

Ministrul a subliniat faptul că la 1 iulie 2022, impozitarea muncii va scădea cu încă 2 puncte procentuale și anume se va desfiinţa contribuţia la formarea profesională (1,5%), iar contribuţia la asigurarea socială va fi redusă cu 0,5 puncte procentuale, astfel încât întreprinzătorii vor avea în plus 250 miliarde forinţi (720 milioane euro) pe an. Mihály Varga a precizat că, datorită acestor măsuri, impozitarea muncii a scăzut cu aproape 50% în ultimii 5 ani şi jumătate, deoarece în vara anului viitor va fi de 15% faţă de cele 28,5% înregistrate în luna decembrie 2016.

Ministrul finanţelor a adăugat că reducerea impozitelor au ca scop şi sprijinirea întreprinderilor cele mai mici, de aceea impozitul forfetar al întreprinzătorilor individuali va fi mai favorabilă, aceştia nu vor trebui să plătească impozit pe venit până la jumătate din salariul minim anual.

El a amintit şi reducerea la jumătate a impozitului pe banii virtuali, o măsură ce ar putea consolida legalitatea şi pe piaţa criptomonedelor.

De asemenea, se prevede menţinerea reducerii cheltuielilor de întreţinere, prin urmare, la impozitarea venitului furnizorilor de energie, pierderile înregistrate în anii trecuţi vor putea fi incluse în profitul exerciţiului financiar.

În următoarele săptămâni vom face noi eforturi pentru a asigura şi noile reduceri fiscale, prin adoptarea legii bugetului şi a legilor fiscale” a mai spus Mihály Varga.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

fourteen − nine =