Primele opt partide, înregistrate de CEC pentru scrutinul electoral din 11 iulie

Comisia Electorala Centrala

Până acum doar opt partide politice au fost înregistrate la Comisia Electorală Centrală (CEC) din R. Moldova pentru a participa în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Astfel, în cursa electorală a scrutinului au fost înregistrate următoarele formațiuni: Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), Partidul Acasă Construim Europa (PACE), Partidul Acțiunii Comune – „Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul „Șor” și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Надежда” și Partidul Democrat din Moldova.

Odată cu înregistrarea partidelor de către CEC, concurenții pot începe campania electorală propriu-zisă, incluzând agitația electorală.

Amintim că, șase din cele opt formațiuni au depus documentele la CEC la 14 mai, in timp ce ultimele două formațiuni au depus listele de candidați la 18 mai.

Termenul limită de depunere a documentelor la CEC a partidelor, care doresc să participe în cadrul scrutinului electoral este 11 iunie 2021. În R. Moldova există 53 de partide politice care au dreptul de a se înscrie pentru cursa electorală în vederea obținerii de mandate parlamentare.

Alianța pentru Unitatea Românilor, formațiune condusă de George Simion și care a fost câștigătorul de necontestat al alegerilor parlamentare din România din 2020, încă nu și-a depus lista cu candidați la CEC Moldova.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

five × 2 =