Audi Hungaria îşi extinde fabrica de maşini-unelte

digitalizarea

Compania Audi Hungaria Zrt. îşi extinde fabrica de maşini-unelte din Győr cu o investiţie de 3,8 miliarde de forinţi (10,55 milioane euro), a anunţat, marţi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la conferinţa de presă de la Budapesta

Péter Szijjártó a anunţat că Guvernul ungar va contribui la dezvoltare cu 1,2 miliarde de forinţi (3,33 milioane euro), ceea ce va asigura păstrarea a 700 de locuri de muncă.

Ministrul a lăudat şi cooperarea stabilită cu Audi, deoarece compania a făcut posibilă vaccinarea a 3 000 de persoane şi, în curând, va putea întreprinde aceste măsuri pentru încă un număr similar de persoane.

Péter Szijjártó a declarat că, în Europa, Ungaria a oferit cel mai de succes răspuns sanitar şi economic la pandemie.

Potrivit evaluării politicianului, companiile industriale germane, care îşi desfăşoară activitatea în Ungaria, au avut o contribuţie majoră la depăşirea crizei şi, în loc de reduceri, au început să facă noi investiţii prin utilizarea subvenţiilor guvernamentale. Acest lucru este valabil mai ales pentru industria auto, care reprezintă peste 30% din producţia industrială ungară şi menţine 170 000 de locuri de muncă, a adăugat Szijjártó.

Ministrul şi-a afirmat încrederea în faptul că Ungaria va putea să-şi consolideze poziţia de lider în industria auto, în noua eră a automobilismului, întrucât toţi producătorii autohtoni de seamă atribuie un rol important electromobilităţii în uzinele proprii. Audi, spre exemplu, a subliniat politicianul, produce motoare electrice la Győr şi introduce tehnologii de care este nevoie în cea mai mare măsură pentru reînnoirea economică.

Potrivit lui Péter Szijjártó, astăzi ar fi mai mulţi şomeri, mai mulţi bolnavi şi mai mulţi decedaţi, dacă guvernul nu ar fi reprezentat interesele cetăţenilor şi ale economiei ungare şi ar fi făcut o problemă ideologică din vaccinare. Până în prezent aproape 4 milioane de doze de vaccin au sosit din Orient, iar furnizorii au promis că, în luna mai, vor ajunge încă 3,1 milioane, înainte de termen.

Alfons Dintner, preşedintele Consiliului de administraţie al Audi Hungaria Zrt., mulţumind Guvernului ungar pentru subvenţia acordată, a declarat că lucrările de construcţie au început deja şi ar putea fi finalizate vara viitoare, astfel încât până atunci hala de producţie a fabricii din Győr va fi extinsă cu 3 800 de metri pătraţi, iar hala logistică cu 2 500 de metri pătraţi. În acest centru vor fi produse maşini-unelte pentru echipamente de realizare a elementelor de caroserie, iar de anul trecut aici sunt fabricate şi elemente de caroserie.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

19 − 6 =