Depozitele de gaz metan din Ungaria au un nivel de încărcare de 100%

Depozitele de gaz metan din Ungaria au un nivel de încărcare de 100%, importul de gaz metan se desfăşoară în condiţii sigure, gazul vine continuu din 6 ţări vecine, a spus secretarul de stat responsabil pentru politica energetică şi climatică a Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiilor (ITM) marţi, la o conferinţă de presă organizată în Budapesta. Péter Kaderják a adăugat: conform datelor adunate în perioada 21-27 septembrie, depozitele interne conţin 6,49 miliarde metri cubi de gaz metan, din care 1,45 miliarde reprezintă stocul de siguranţă, iar 5,04 miliarde reprezintă stocul comercial.

Potrivit secretarului de stat, cantitatea totală a gazului metan stocat este suficient pentru aprovizionarea ţării timp de aproximativ 130 de zile, respectiv timp de 271 de zile pentru aprovizionarea consumatorilor casnici.

Din punctul de vedere al siguranţei aprovizionării Ungariei cu gaz metan pe perioada iernii, un sprijin semnificativ înseamnă faptul că în depozitele de gaz metan europene sunt înmagazinate aproape 107,61 miliarde metri cubi, iar în cele din Ucraina 29,43 miliarde metri cubi, a spus secretarul de stat.

El a relatat şi despre contractarea de către Compania Ungară de Comercializare a Gazului Metan, pe perioada 2021-2027, a unei capacităţi anuale de 1 miliarde metri cubi în cadrul terminalului de gaz metan lichefiat de pe insula Krk din Croaţia. Secretarul de stat a afirmat că importanţa tranzacţiei constă în faptul că Ungaria va avea astfel acces direct la piaţa gazului metan lichefiat, piaţă în curs de globalizare.

Anul viitor Ungaria va putea primi gaz metan şi din Serbia, datorită creşterii substanţiale, în 2021, a capacităţii conductei bidirecţionale care leagă Ungaria şi Serbia, a adăugat secretarul de stat.

De asemenea se află în curs proiecte de îmbunătăţire a siguranţei aprovizionării Ungariei cu energie electrică, cum ar fi construcţia liniilor electrice de legătură între sistemul sloven şi cel maghiar, respectiv a liniilor de mare putere care vor lega Slovacia şi Ungaria, a declarat Péter Kaderják.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

20 − 11 =