Va candida Igor Dodon pentru un nou mandat prezidențial?

unire

În plină perioadă de înregistrare la Comisia Electorală Centrală a candidaților pentru funcția supremă în R. Moldova, bursa zvonurilor fierbe, ultimul fiind lansat de juristul Ștefan Gligor (pe contul său de Facebook).

Acesta susține că ar putea exista un „scenariu politic ipotetic”, în care Igor Dodon ar renunța la participarea sa în alegerile Prezidențiale, iar miza ar fi ca să-și asume un Guvern susținut de o majoritate Parlamentară largă formată din deputații PSRM, PD și câțiva din fracțiunea Partidului „ȘOR”.

În turul doi al alegerilor prezidențiale iese Maia Sandu și Renato Usatîi. Probabil, între timp cât noi ne concentram pe această funcție cu caracter mai mult simbolic, tehnologii ruși au găsit o soluție optimală pentru a controla puterea reală în Republica Moldova în următorii trei ani.” declară Gligor.

Ștefan Gligor a mai declarat că în următoarele zile, Guvernul Chicu ar putea să-și dea demisia, pentru a-i asigura funcția lui Igor Dodon cu un alt portofoliu de miniștri iar adevărata miză într-un stat parlamentar ca și Republica Moldova, sunt alegerile Parlamentare.

Nu uitați, Republica Moldova e un stat parlamentar și principala agendă politică a oricărui partid trebuie să fie concentrată pe alegeri parlamentare. În cazul nostru alegeri parlamentare anticipate.

Fără un parlament integru nu ajungem nicăieri, dar se pare că vom vorbi despre asta mai aproape de 2023.” conchide Gligor.

Între timp, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) își înregistrează astăzi, miercuri 09.09.2020, la Comisia Electorală Centrală, grupul de inițiativă cu privire la înregistrarea candidatului în cursa pentru prezidențiale. Aceștia vor merge la CEC la ora 13:00. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al PSRM.

Cei din PSRM evită să spună care este candidatul pe care îl vor sprijini. Însă, unele surse din partid au confirmat pentru UNIMEDIA că este vorba despre liderul neformal al PSRM, actualul șef de stat Igor Dodon.

Anterior, Igor Dodon a anunțat că va decide dacă participă la alegerile prezidențiale până pe 11 septembrie. Oficialul nu este membru de partid și ar putea fi candidat independent, sprijinit de formațiuni politice.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

20 + nine =