Granturi de până la 40 000 de euro de la Uniunea Europeană pentru parteneriate de pe ambele maluri ale Nistrului care să implementeze idei inovative de afaceri

  vanzare partiala

  Organizații și companii de pe ambele maluri ale Nistrului pot crea parteneriate care să participe la un concurs de granturi organizat de Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

  Parteneriatele trebuie să fie constituite din cel puțin două instituții, ONG-uri și companii.

  Proiectele propuse urmează să abordeze cel puțin una dintre provocările accentuate de pandemie, cum ar fi accesul restricționat la materiile prime, rețelele de distribuție subminate, lipsa unei piețe competitive pentru operatorii logistici, ș.a.

  Concursul este deschis ideilor care vor conține soluții pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii prin digitalizarea proceselor lor, dar și a interacțiunii lor cu autoritățile publice locale, cu instituțiile statului și furnizorii.

  Propunerile de proiect vor permite oamenilor de afaceri de pe ambele maluri să coopereze și să beneficieze de schimburi economice peste Nistru în noile condiții de lucru ca urmare a crizei provocate de COVID-19.

  Toate activitățile prevăzute de proiecte ar trebui să se desfășoare în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021.

  Termenul limită de depunere a cererilor este 2 octombrie 2020, ora 16.00

  Detaliile despre acest concurs pot fi găsite aici – https://bit.ly/3ibf62A

  Analize realizate de PNUD arată că pandemia a afectat grav întreprinderile micro, mici și mijlocii (ÎMMM), iar odată cu ele și mii de familii din Moldova, care și-au pierdut locurile de muncă și mijloacele de trai. ÎMMM-urile reprezintă peste 95 la sută din afacerile private din țară și peste 60 la sută din populație este angajată în cadrul acestor întreprinderi.

  Conform unui studiu efectuat de IDIS „Viitorul”, exportul de pe malul stâng al Nistrului și comerțul intern cu malul drept a fost în ianuarie-mai 2020 cu 9% sub nivelul de referință al anului precedent, ca urmare a efectelor pandemiei, inclusiv a măsurilor luate pentru evitarea răspândirii COVID-19.

  Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD a fost inițiat în 2009 și se află la a 5-a etapă. Scopul acestuia este apropierea locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  three × 4 =