30 milioane euro pentru încurajarea antreprenoriatului social în mediul rural, în special pentru tineri

  Ministerul Fondurilor Europene a lansat apelul de proiecte „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural”. Finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman, acesta are o valoare de 30 milioane euro și va sprijini dezvoltarea economică, precum și abilitățile antreprenoriale ale persoanelor din regiunile mai puțin dezvoltate ale României: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia), inclusiv ITI Delta Dunarii.

  Din suma totală, 3 milioane euro vor fi alocate exclusiv zonei ITI Delta Dunării. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 3 milioane euro, iar pentru înființarea de întreprinderi sociale valoarea sprijinului financiar va fi de maximum 200 mii euro pentru fiecare întreprindere.

  Apelul de proiecte este unul de tip competitiv și își propune să consolideze capacitatea întreprinderilor de economie socială de a funcționa în mediul rural într-o manieră sustenabilă.

  Vor putea depune proiecte:

  • entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale;
  • furnizori de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizații patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri;
  • autorități publice centrale sau locale, exclusiv în calitate de parteneri, în parteneriat cu toate categoriile de entități eligibile menționate mai sus.

  Vor fi eligibile următoarele tipuri de activități:

  Etapa I – Sprijin pentru înființarea de noi întreprinderi sociale;
  Etapa a II-a – Implementarea planurilor de afaceri și monitorizarea funcționării întreprinderilor sociale;
  Etapa III de implementare – Asigurarea sustenabilității planurilor de afaceri in timpul perioadei de implementare a proiectului.

  Proiectele pot fi depuse în aplicația MySMIS 2014 între 25 septembrie, ora 16.00 -15 decembrie, ora 16.00. Ghidul solicitantului poate fi accesat aici.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  two × two =