Flashmob internaţional al Cityrocks la Cluj-Napoca

Anul acesta, flashmobul internaţional de muzică rock al Cityrocks, la care participă muzicieni profesionişti şi amatori, va avea loc la data de 5 septembrie, la Cluj-Napoca, au anunţat organizatorii, miercuri, la Szeged.

În cadrul conferinţei de presă care a anunţat evenimentul, organizatorul principal, Ferenc Gajda, a amintit: seria Cityrocks a început în urmă cu doi ani, în Piaţa Domului din Szeged, atunci când patru sute de muzicieni – baterişti, basişti, chitarişti şi cântăreţi – au interpretat împreună două piese în limba maghiară şi limba engleză. Anul trecut evenimentul a avut loc la Kecskemét, atunci au cântat împreună cinci sute de persoane.

La data de 25 iulie a acestui an, flashmobul ar fi trebuit să fie găzduit de oraşul maghiar Dunaújváros, însă din cauza situaţiei epidemiologice, organizarea evenimentului a fost oprită şi amânată pentru anul viitor, a adăugat Gajda.

În ciuda epidemiei însă, echipa de muzicieni a Cityrocks, formată acum din 1800 de persoane, a rămas activă, în primăvară a realizat un clip de carantină cu participarea a două sute de muzicieni, a mai spus acesta.

Popularitatea iniţiativei se datorează, printre altele, faptului că este un sentiment unic pentru participanţi să cânte împreună cu sute de alte persoane. În plus, sunt bineveniţi şi începătorii sau copiii, care au ocazia să vadă cum este să cânţi într-o trupă, a mai explicat Gajda.

Zoltán Levente Nagy, preşedintele Fundaţiei pentru Şcoală din Cluj-Napoca, a relatat că organizaţia non-guvernamentală înfiinţată în urmă cu peste douăzeci de ani – şi care iniţial a sprijinit nişte programe educaţionale maghiare, iar apoi şi-a extins activitatea şi asupra domeniului cultural – va găzdui evenimentul cu ocazia Anului solidarităţii naţionale.

Deşi detaliile evenimentului au fost publicate doar cu câteva zile în urmă, 120 de persoane şi-au anunţat deja participarea. Este vorba de muzicieni maghiari din Transilvania, dar şi de muzicieni români, a anunţat preşedintele fundaţiei, care a mai specificat că va avea o valoare simbolică foarte mare faptul că în oraşul Cluj-Napoca vor cânta împreună sute de muzicieni, de toate etniile şi limbile materne. În acest fel, se va crea o cooperare comunitară cu valoare de exemplu pentru toată regiunea, a punctat Nagy.

După concertul care va avea loc după-amiază, seara va avea loc un show rock al orchestrei simfonice din cadrul Operei Maghiare de la Cluj-Napoca. Organizatorii se pregătesc şi pentru cazul în care situaţia epidemiologică nu va permite participarea publicului la eveniment, în acest caz, flashmobul va fi transmis live.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

one × five =