Ucraina este pregătită pentru compromisuri rezonabile privind soluționarea conflictului din Donbas

Ucraina este pregătită pentru compromisuri rezonabile privind soluționarea conflictului din Donbas, dar nu va fi de acord cu un statut special în conformitate cu scenariul rus, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba pe pagina sa de Facebook, în timp ce a comentat rezultatele vizitei sale la Berlin.

Nu vom intra într-un dialog direct cu administrațiile de ocupație. Nu vom accepta federalizarea inventată de Kremlin. Nu vom face concesii în problema frontierei, retragerea trupelor ruse și desființarea administrațiilor de ocupație”, a spus Kuleba.

El a spus că, de la an la an, Ucraina își demonstrează disponibilitatea de a face compromisuri rezonabile cu privire la particularitățile autoguvernării locale după întoarcerea teritoriilor ocupate temporar sub autoritatea Ucrainei.

Dar nu vom fi niciodată de acord cu un statut special în conformitate cu scenariul rusesc, cu dreptul de a vetoa decizii la nivel național și alte cerințe care subminează suveranitatea noastră”, a spus oficialul ucrainean.

De asemenea, Kuleba a catalogat drept o realizare importantă revenirea pe agenda de discuții a problemei prizonierilor politici ucraineni din Crimeea.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

11 − eleven =