Parlamentul de la Chișinău se va dizolva?

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) consideră că actualul Parlament al R. Moldova nu mai reprezintă voința poporului și din acest motiv trebuie dizolvat de urgență. Conform Ziarului Național de la Chișinău, declarația a fost făcută de vicepreședintele PSRM, Vlad Batrîncea, după ce deputatul socialist, Ștefan Gațcan, a aderat astăzi la grupul parlamentar „Pro Moldova”.

PSRM îl condamnă pe trădătorul Gațcan, dar și pe proxenetul din afara R. Moldova, Plahotniuc. PSRM declară război acestor trădători, persoanelor corupte și va face tot posibilul ca acest Parlament să fie dizolvat. Doar curățarea Parlamentului prin dizolvare va permite cetățenilor să trimită alți oameni în Legislativ”, a precizat Batrîncea.

De asemenea, socialistul spune că PSRM va pune presiune pe organele de drept, pentru ca acestea să investigheze presupusele acte de corupere a deputaților din Parlamentul R. Moldova.

Vom scoate la suprafață multiplele cazuri de corupție, vom face presiuni asupra organelor de drept, pentru ca materialele pe care le dețin să ajungă în judecată. Cei care au corupt și cei care au fost corupți trebuie să răspundă în fața legii, iar acest Parlament urmează să fie dizolvat”, a amenințat Batrîncea.

De ce a plecat Ștefan Gațcan din PSRM?

Deputatul Ștefan Gațcan, care a părăsit, azi, PSRM și a aderat la „Pro Moldova”, formațiune condusă de finul lui Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, a criticat această formațiune politică de nenumărate ori.

În ultimele săptămâni, Gațcan a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe știri și postări, în care sunt aduse acuzații la adresa lui Candu. Deputatul a postat mesajul premierului Ion Chicu, în care se spune că Andrian Candu a fostul unul din “arhitecții furtului miliardelor de lei în toamna anului 2014”. Tot pe pagina lui Gațcan găsim titluri de știri – “Candu și oligarhii din spatele său profită de învrăjbirea celorlalte forțe politice”.

Astăzi, Ștefan Gațcan și-a motivat decizia de a adera la „Pro Moldova” prin faptul că este profund impresionat de curajul acestei formațiuni.

De menționat că Ștefan Gațcan a votat în Parlament pentru Declarația prin care este condamnat traseismul politic. În documentul susținut de Gațcan se menționează: “Condamnăm atât pe cei care s-au lăsat convinși, cât și pe cei care i-au acceptat. Aceste acțiuni, întemeiate pe acte de corupție, generează și amplifică fenomenul depravării politice. Voința suverană a poporului, exprimată în alegeri, este denaturată brutal, iar gestionarea din afara țării a migrației politice bazate pe corupție reprezintă o amenințare reală la siguranța națională”, se mai spune în document.

Vor mai fi plecări din PSRM?

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, susține că președintele Igor Dodon va rămâne până la alegerile prezidențiale fără fracțiunea PSRM din Parlament, după ce mai mulți deputați socialiști vor părăsi partidul condus de Zinaida Greceanîi. Acesta l-a avertizat pe Dodon pe 19 iunie că fracțiunea PSRM se va subția și chiar a anticipat că anume Ștefan Gațcan va fi primul socialist care va deschide „drumul plecărilor”.

Pe 19 iunie am făcut un live în care, practic, am anticipat anumite plecări din PSRM. Am ajuns pe 30 iunie și s-au confirmat declarațiile făcute. Într-o discuție cu un deputat de la PSRM, nu o să-i dau numele, poate să confirme dacă va dori, i-am zis că prima persoană care va pleca va fi Ștefan Gațcan”, a declarat astăzi Carp, după ce medicul Gațcan a aderat la grupul parlamentar „Pro Moldova”.

Potrivit lui Carp, mai urmează și alte plecări, iar Dodon riscă să ajungă la alegerile prezidențiale cu doar 4-5 deputați în fracțiunea PSRM.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

one × 5 =