Noua fabrică a companiei elveţiene Sensirion va fi construită în Debrecen

Compania Sensirion, cu sediul în Elveţia, îşi construieşte fabrica de producţie din Europa Centrală şi de Est, la Debrecen, a anunţat, luni, Levente Magyar, secretar de stat pentru relaţii cu Parlamentul ungar al Ministerului Economiei şi Afacerilor Externe, la conferinţa de presă pentru anunţarea investiţiei, de la Budapesta.

Levente Magyar a declarat că producătorul de instrumente Sensirion va produce tehnologie de ultimă generaţie în reşedinţa judeţului Hajdú-Bihar. De asemenea, el a salutat anunţul, deoarece “guvernul are planuri serioase”, Debrecen fiind oraşul cu cea mai rapidă dezvoltare din Ungaria. Investiţia nu se bazează pe susţinerea competitivităţii, deoarece compania a luat decizia încă înainte de criză, după ce a studiat oportunităţi şi în alte ţări din regiune, a subliniat secretarul de stat.

Cu toate acestea, guvernul ungar îşi extinde sprijinul pentru companiile care se pregătesc pentru dezvoltare, în curând va fi lansat un apel de proiecte pentru a încuraja investiţii de peste 800 000 euro, iar companiile ungare care investesc în străinătate vor primi, de asemenea, un total de aproximativ 50 de miliarde de forinţi (140 milioane euro), a adăugat politicianul. Levente Magyar a declarat că efectele crizei nu trebuie prevenite, ci exploatate, căci în astfel de cazuri merită să faci paşi mari, mai mari decât alţii. Dacă reuşim să atragem în Ungaria investiţii străine directe, semnificative, sprijinind companii ungare, atunci 2020 se poate încheia cu o rată de investiţii remarcabilă, iar anul viitor ar putea continua creşterea puternică a economiei, a afirmat acesta.

Johannes Bleuel, vicepreşedintele Sensirion, a declarat că Sensirion realizează în primul rând senzori de mediu. Aproape toate aparatele cu care trebuie măsurată calitatea aerului funcţionează cu astfel de dispozitive, dar senzorii sunt realizaţi, de asemenea, şi pentru instrumente medicale, spre exemplu, aparatele pentru ventilaţie mecanică, ajunse în Ungaria în ultimele luni, funcţionează cu senzori Sensirion.

Potrivit directorului din Ungaria al Sensirion Kft., investiţia ajunge într-un loc potrivit, deoarece Debrecen este o locaţie excelentă pentru companiile care doresc să evolueze. Potenţialii angajaţi trebuie să fie, de asemenea, pregătiţi pentru dezvoltare, deoarece aproape un sfert din veniturile companiei sunt cheltuite pentru cercetare şi dezvoltare, a adăugat László Ábrahám.

Fondată în 1998, Sensirion are în jur de 800 de angajaţi şi are vânzări anuale în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro. Pe lângă Elveţia, compania are filiale în China şi Coreea de Sud, în Debrecen va fi construită singura fabrică din Uniunea Europeană. Potrivit unui anunţ postat luni pe site-ul Sensirion, producţia ar putea începe în a doua jumătate a anului 2021. Iniţial, uzina din Debrecen va oferi în jur de 50 de locuri de muncă, dar, până în 2025, se aşteaptă un multiplu al acestora.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

eleven − 4 =