Cate locuri de munca au fost salvate prin implicarea BT in programul IMM Invest?

  Banca Transilvania

  Banca Transilvania a aprobat 1.000 de credite in cadrul IMM Invest, program care sustine antreprenorii prin acces la lichiditate, prin garantarea majoritara a acestor credite si subventionarea dobanzii de catre Stat pana la finalul anului.

  Ce inseamna pentru antreprenori si economie aceste 1.000 de credite?

  • Circa 500 de milioane de lei care intra in economie, dintre care aproximativ 430 de milioane de lei sunt pentru capital de lucru, iar aproape 70 de milioane de lei pentru investitii;
  • Sunt sustinute firme din aproape toate domeniile, cele mai multe cu activitate in comert, transport de marfuri si persoane, servicii, constructii si HoReCa;
  • Sustinerea a peste 18.000 de locuri de munca. 

  Referindu-se la implicarea bancii în acest program, Andrei Radulescu, Director Analiza Macroeconomica, Banca Transilvania a declarat că „Programul IMM Invest a venit in momentul in care economia romaneasca are nevoie de reluarea fluxurilor investitionale. Rezultatele acestui program se vor reflecta atat la nivelul pietei fortei de munca pe termen scurt, cat si in procesele de inovare si digitalizare din economia interna pe termen mediu, aspecte fundamentale pentru dezvoltarea durabila si continuarea procesului de convergenta economica europeana. Aceste perspective sunt sustinute si de potentialul ridicat de ameliorare a investitiilor in aproape toate sectoarele – atat cantitativ, cat si calitativ. Spre exemplu, raportul PIB/investitii productive se situa la aproximativ 4 in 2019 in Romania, comparativ cu nivelul de 5 inregistrat in Polonia si in Uniunea Europeana. Pana acum, volumul creditelor aprobate a depasit 0,4% din totalul investitiilor productive din Romania din 2019”.

  Programul IMM Invets Romania permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  sa isi asigure lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de catre FNGCIMM in numele si contul statului roman, prin Ministerul Finantelor Publice.

  Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei. Inscrierea in program se face pe site-ul imminvest.ro

  Avantajele creditului garantat IMM Invest

  • Statul poate garanta pana la 90% din valoarea creditelor pe care le accesati la una din bancile partenere!
  • Nu platiti dobanda, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Costurile finantarii sunt subventionate in procent de 100% de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitati de prelungire.
  • Nu platiti comision de rambursare anticipata!
  • Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10.000.000 lei pentru investitii si pana la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  nine − 6 =