S-a desfășurat prima întâlnire online a întreprinzătorilor maghiari din Bazinul Carpatic

    Vineri dimineaţa a început prima întâlnire online a întreprinzătorilor maghiari din Bazinul Carpatic, organizată de Secretariatul de Stat pentru Politici Naţionale din cadrul Cancelariei Prim-ministrului, cu colaborarea profesională a Design Terminal. La întâlnire au luat parte 200 de întreprinzători din zonele locuite de maghiari din ţările vecine Ungariei, din România, Slovacia, Serbia şi Ucraina.

    Această întâlnire este organizată începând din 2016, ea are loc de obicei în oraşul Mezőkövesd, însă anul acesta s-a desfășurat pentru prima dată online în perioada 8-9 mai , din cauza situaţiei epidemiologice. Scopul întâlnirii a fost să ofere ajutor profesional întreprinderilor maghiare de peste hotare care au ajuns într-o situaţie dificilă precum şi să sprijine consolidarea relaţiilor între maghiarii din alte ţări şi ţara-mamă.

    La deschiderea întâlnirii online, Árpád János Potápi, secretar de stat pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, a declarat că „întâlnirea întreprinzătorilor maghiari de peste hotare contribuie în mare măsură la consolidarea spaţiului economic unitar din Bazinul Carpatic, pentru construirea căruia guvernul ungar a depus foarte multe eforturi în ultimii ani.

    Oficialul ungar a mai subliniat că „sondajele arată că peste 90% din întreprinderile maghiare de peste hotare oferă de lucru oamenilor maghiari, astfel, sprijinirea întreprinzătorilor maghiari înseamnă susţinerea traiului pentru o mulţime de familii maghiare.

    Secretarul de stat şi-a exprimat bucuria văzând că, în urma acestor întâlniri, au luat fiinţă nu doar legături profesionale, dar şi relaţii umane şi prieteneşti, iar consolidarea acestora este deosebit de importantă în Anul solidarităţii naţionale şi al comunităţilor maghiare puternice. În situaţia grea de acum, această întâlnire simbolizează foarte frumos solidaritatea naţională fără frontiere a maghiarilor, a adăugat Potápi.

    Directorul de dezvoltare al agenţiei nonprofit Design Terminal, László Jónás a spus că una din caracteristicile întreprinzătorilor de succes este adaptarea la circumstanţele schimbătoare. Tocmai de aceea, programul profesional a fost elaborat în aşa fel încât să ofere participanţilor instrumente necesare gestionării unor situaţii dificile cum este cea actuală. El a adăugat că „se bucură de faptul că eforturile împreunate în ultimii 5 ani au dus la construirea cu succes a unei comunităţi solidare, care ocupă cele 200 de locuri rezervate formării în decursul unei singure zi.

    La întâlnirea online din 8-9 mai au participat 77 întreprinzători din Transilvania, 43 din Slovacia, 53 din Voivodina şi 27 din Ucraina Subcarpatică. În cursul acestor două zile, participanţii au ascultat conferinţe despre managementul timpului şi al schimbărilor, munca la domiciliu şi alte teme interesante, au putut participa la workshop-uri şi şedinţe de mentorat individuale.

    NU SUNT COMENTARII

    Transmiteti un mesaj

    five × two =