Ar putea apărea o relaxare în ceea ce priveşte Legea politicii lingvistice de stat din Ucraina

ungaria

În cazul Legii educaţiei din Ucraina nu se întrevede o relaxare însă, în cazul Legii politicii lingvistice de stat din Ucraina, în urma întrevederii planificate dintre Orbán şi Zelensky, se aşteaptă o relaxare în ceea ce priveşte prevederile legate de minoritatea maghiară, a declarat, luni, Csilla Fedinec, expert pe probleme ucrainene din cadrul Institutului de Ştiinţe Sociale al Academiei Ungare de Ştiinţe, pe canalul de actualităţi M1 al postului public de televiziune. Csilla Fedinec a amintit faptul că preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, şi-a exprimat intenţia de a restabili relaţiile ungaro-ucrainene împreună cu premierul ungar Viktor Orbán, în cadrul unei întâlniri bilaterale.

În cadrul întrevederii, se va ajunge probabil la o înţelegere în ceea ce priveşte relaxarea anumitor dispoziţii din Legea politicii lingvistice de stat din Ucraina, care afectează în principal presa de limbă maghiară, a adăugat Csilla Fedinec.

De când Zelensky şi-a preluat mandatul, acesta s-a întâlnit cu liderii tuturor statelor “importante”, precum şi cu liderii ţărilor vecine Ucrainei, însă Ungaria a fost singura excepţie, a mai afirmat Csilla Fedinec făcând referire la relaţiile ucraineano-ungare.

Csilla Fedinec a mai explicat că lansarea unei înregistrări audio în spaţiul public cu o conversaţie mai veche dintre fostul şef al statului, Petro Poroşenko, şi fostul vicepreşedinte american, Joe Biden, care ridică suspiciuni de corupţie, ar avea menirea să submineze relaţiile ucraineano-americane.

Acest lucru este fără echivoc în interesul Rusiei, a precizat expertul.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

fifteen + twenty =