De’Longhi a cumpărat o fabrică din Mădăraş, judeţul Bihor

Grupul italian De’Longhi a cumpărat în Mădăraş, judeţul Bihor, o hală de 25.000 de metri pătraţi şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt Ro, o afacere antreprenorială din Ungaria. În fabrică vor lucra peste 500 de persoane.

Un mare producător de electrocasnice cumpără o fabrică românească care producea componente pentru Samsung.

Grupul italian De’Longhi a cumpărat o hală de 25.000 de metri pătraţi şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt Ro, o afacere antreprenorială din Ungaria.

Fabrica, aflată în localitatea Mădăraş din judeţul Bihor, producea componente pentru Samsung şi începe în acest an producţia de componente şi electrocasnice mici.

Până în decembrie, compania maghiară producea subansambluri şi mase plastice pentru Samsung. Firma Jasz Plaszt Ro a avut în 2018 afaceri de 55 de milioane de lei, în scădere cu 14% faţă de 2017. Businessul a scăzut şi odată cu el şi numărul de salariaţi, care a ajuns la puţin sub 250.

În această nouă fabrică, De’Longhi va angaja în total peste 500 de persoane. O parte dintre salariaţi va fi preluată dintre cei care lucrau deja în fabrică, iar ceilalţi vor fi recrutaţi.

Grupul italian mai are în România facilităţi de producţie la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare şi blendere şi unde are peste 2.000 de angajaţi. De’Longhi, care a început producţia pe plan local în 2013, a ajuns la afaceri de 1,2 mld. lei în 2018 după o creştere de circa 30%, în linie cu avansul din ultimii ani.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

11 + 16 =