Peste doi ani, Ungaria va putea primi gaz prin intermediul Turkish Stream

Turkish Stream

Prima cantitate de gaze naturale livrată Ungariei prin intermediul Turkish Stream ar putea să sosească la finalul anului 2021, începutul anului 2022, a declarat Péter Kaderják, secretarul ungar de stat responsabil pentru politica energetică şi climatică în cadrul Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei, luni dimineaţă, pe postul public de ştiri M1 din Ungaria.

Conducta aceasta de gaz va conecta în mod direct Rusia cu Turcia, sub mare, a spus secretarul de stat. Unul dintre scopurile Turkish Stream, a cărei primă fază de construcţie a fost finalizată deja, este acela de a ocoli Ucraina.

Extinderea conductei va continua spre Bulgaria, Serbia şi Ungaria, a adăugat oficialul maghiar.

Kaderják a mai arătat că, în prezent, din direcţia vest, Ungaria poate cumpăra gaz prin intermediul Austriei, unde sursa de energie provine din sud, din nordul Africii, de exemplu. Pe piaţa europeană o cantitate semnificativă de materie primă mai soseşte din Norvegia.

Cealaltă alternativă este gazul natural lichefiat, care poate apărea pe piaţa europeană prin intermediul a numeroase terminale, a specificat secretarul de stat.

Káderják a mai adăugat că pe piaţa maghiară va putea sosi gaz direct şi prin intermediul terminalului din Croaţia care va putea recepţiona gaze naturale lichefiate şi care se află în construcţie.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

four × one =