Digitalizarea afectează forța de muncă din Ungaria

digitalizarea

Uzina Audi Hungaria Zrt. nu îşi va concedia angajaţii, ci va limita numărul contractelor de muncă pe durată determinată, cum a procedat şi în alţi ani, în funcţie de cerinţele pieţei şi de programul de producţie impus, se arată într-un comunicat remis de compania cu sediul în Győr, agenţiei ungare de presă MTI.

Schimbarea în procesul de producţie a tipurilor de motoare tradiţionale şi creşterea producţiei de noi motoare electrice cu o complexitate mai mică au un impact asupra numărului de personal şi asupra structurii ocupării forţei de muncă; compania se va pregăti însă pentru această nouă provocare în următorii cinci-şase ani, se arată în comunicat.

Potrivit companiei, în industria de automobile, în concern, dar şi în Audi Hungaria se desfăşoară un proces de transformare către electromobilitate şi digitalizare, ceea ce reprezintă noi provocări pentru companie. În cadrul procesului de transformare, compania din Győr examinează toate procesele din cadrul uzinei.

Procesul de transformare are un impact şi asupra structurii ocupării forţei de muncă, dar obiectivul este asigurarea personalului de bază, adică angajarea pe termen lung a lucrătorilor cu contract pe durată nedeterminată. Acest lucru necesită flexibilitate din partea ambelor părţi, atât din partea angajatorului, cât şi din partea angajatului, se arată în comunicat.

Pentru angajaţi, cooperarea dintre părţi înseamnă că, la cerere, Audi le poate oferi locuri de muncă în diferite domenii ale companiei. În plus, specialiştii din personalul de bază vor fi înlocuiţi doar limitat, în funcţie de fluctuaţiile planificate şi cele neplanificate, precizează comunicatul.

Vânzările Audi Hungaria Zrt. au scăzut anul trecut cu 2,3%, la 7,377 miliarde de euro, faţă de anul 2017. În 2018 au fost produse 1 954 301 de motoare, cu 10.864 mai puţine decât în 2017, şi 100.000 de maşini au părăsit linia de producţie a companiei, cu 5.491 mai puţine decât în 2017.

Conform datelor publice disponibile, anul trecut, numărul mediu de angajaţi ai Audi Hungaria Zrt. a fost de 12 726.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

14 − 3 =