Festivalul Silvoiței – eveniment desfășurat sub auspiciile primului brand de microregiune din județul Cluj

  Festivalul Silvoiței

  Primul brand de microregiune din judeţul Cluj, care acoperă teritoriul a 12 comune, la nord de Cluj-Napoca, este menit să aducă împreună iniţiativele locale şi să crească atractivitatea teritoriului. Este vorba despre comunele Aluniș, Apahida, Bobâlna, Bonțida, Borșa, Cornești, Dăbâca, Iclod, Jucu, Mintiu Gherlii, Sic și Vultureni. Aria reprezintă teritoriul acoperit de structura de dezvoltare locală GAL Someș Transilvan. Această zonă este cunoscută, în special, pentru castelul Banffy și festivalul Electric Castle. Însă se urmărește aducerea unei noi fețe pentru aceste localități, care să fie recunoscută chiar la nivel național.

  Inițiatorii acestui brand de microregiune au declarat: ”Ne-am dat seama că facem cel puțin la fel de multă dezvoltare regională cât și branding. Suntem un fel de oameni de marketing în bocanci. Am lăsat mai la final partea creativă a procesului de branding: strategia, numele, sloganul, logo-ul. Dar e o etapă pe care nu o neglijăm deloc. Ne uităm la trecutul și mai ales la viitorul zonei, la ce avem special aici dar și cum apropierea de Cluj-Napoca și dezvoltarea acestui municipiu influențează totul.”

  Prin acest brand, se urmărește aducerea unui impact în localitate, precum și promovarea producătorilor locali. Astfel, organizatorii au discutat cu mai multe persoane din domeniul administrativ, comercial sau universitar pentru strategii și sprijin de dezvoltare. Se vrea impunerea acestui brand și convingerea câtor mai mulți oameni de a i se alătura.

  Numele acestei inițiative este „Plaiuri Noi”. Însă organizatorii susțin că este doar un nume temporar, până când acest brand de microregiune se va concretiza.

  Un eveniment care se va desfășura sub acest brand este și Festivalul Sivoiței, care va avea loc sâmbătă, 14 și duminică, 15 septembrie în comuna Vultureni și își propune să îi readucă pe orășeni mai aproape de natură și de farmecul vieții la țară.

  Sâmbătă cât și duminică, între orele 10:00 și 18:00, vizitatorii festivalului vor avea parte de o diversitate de activități, dar și de bunătăți. Copiii sunt invitați să se joace cu animale domestice, să își dezvolte imaginația în atelierele creative sau să participe la activități inedite pentru cei care au crescut la oraș, precum plimbări cu căruța, alergare pe baloți de fân sau vechiul joc „baba oarba”.

  Cei puțin mai mari sunt invitați să exploreze aleea senzorială și să concureze în activități sportive, care vor include un exatlon, tir cu arcul, baschet, badminton, volei, tenis de masă și minifotbal. Toți participanții se vor bucura cu certitudine de zona de picnic special amenajată, unde se vor putea degusta produse făcute din suflet, după rețete tradiționale, de comunitatea locală din Vultureni.

  Secretul mâncării foarte bune este calitatea ingredientelor, respectiv legumele organice crescute local, care vor putea fi și cumpărate dintr-un „bio market”. În plus, meșterii și artizanii din regiune vin la festival cu produsele lor, realizate manual, cu grijă și cu pasiune.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  twenty − 19 =