Oradea Summer Film – cinematograful orădean în aer liber, începe în acest weekend!

industria de film

Oradea Summer Film este un eveniment cinematografic care promovează filmele de autor. Declinul cinematografelor de artă din întreaga lume a deviat parcursul acestor filme într-un sistem alternativ de distribuție în cadrul festivalurilor de film. Cineaștii-autori sunt apreciați pentru reinterpretarea sau deturnarea genurilor cinematografice convenționale prin abordări originale și perspective inteligente, filmografia lor având o recognoscibilă ampretă autorială.

Ediția 2019 a evenimentului se desfășoară în perioada 9-18 august 2019 în Parcul Cetății Oradea, proiecțiile de film fiind programate în fiecare seară de la ora 21:00. Intrarea este liberă!

Summer Film

Debut cu filme românești

Primul weekend al evenimentului este dedicat în întregime filmului românesc. Astfel, în 9, 10 și 11 august, vom urmări împreună “California Dreamin’ (Nesfârșit)” (2007) regizat de Cristian Nemescu, “Sieranevada” (2016) – ultimul film al lui Cristi Puiu și “Croaziera” (1981) a lui Mircea Daneliuc, produs în perioada regimului comunist.

Filmul de deschidere al evenimentului este de altfel și un omagiu adus regizorului român Cristian Nemescu, “California Dreamin’(Nesfârșit)” fiind singurul film de lungmetraj al regretatului regizor român care a decedat într-un tragic accident de mașină în 2006, înainte ca filmul să intre în montaj. Cu toate acestea, casa de producție MediaPro Studios a finalizat montajul filmului, urmând ca filmul să fie recompensat cu premiul “Un certain regard” de la Cannes în 2007.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

16 − 4 =