Kievul solicită un raport privind asistența financiară oferită de Budapesta școlilor și grădinițelor din Transcarpatia în ultimii 5 ani

transcarpatia

Se pare că conducerea Ucrainei dorește să cunoască amploarea și motivele reale ale injecțiilor financiare în Transcarpatia oferite cu generozitate de  Budapesta

Josip Rezes, șeful Departamentului minorități din cadrul  Administrației Regionale de stat din Transcarpatica și-a dat demisia. Portalul Zakarpattea.online  scrie despre acest lucru în ediția de astăzi cu referire  la surse  din Administrația regională de stat  Transcarpatia.

Motivele demiterii nu sunt specificate, însă impulsul  a fost dat de   rezultatele alegerilor și schimbările pe Olimpul  politic  al  statului și  regiunii.

Josip Rezes în funcția ce o deținea  a fost reprezentantul Societății Culturii Maghiarilor din Transcarpatia  (KMKS), care a fost rezultatul unor aranjamente din culise cu participarea ex-guvernatorului regiunii Transcarpatia, Ghenady Moskal pentru formarea unei coaliții „anti-Baloga” (deputat în Parlamentul Ucrainei)  cu participarea maghiarilor consilieri în Rada regională.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut instituțiilor de învățământ în limba maghiară din regiune să prezinte de urgență un raport privind asistența financiară oferită de Ungaria în ultimii 5 ani

Despre aceasta a scris  șeful Asociației Pedagogilor Maghiari din Transcarpatia (KMPS), deputat în  Consiliului Regional Transcarpatic din partea  KMKS,  rectorul Institutului Maghiar din Transcarpatia  „Ferenc Rakoti II”  Ildika Oros  în ziarul regional Karpatolyo.

Potrivit acesteia, cererea vizează peste 200 de grădinițe și școli din regiunea Transcarpatia, Ucraina. Conform poziției Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, verificarea are drept scop consolidarea luptei împotriva corupției, asigurând transparența și utilizarea rațională a fondurilor primite și evidența lor clară.

Continuarea articolului o puteti citi aici.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

1 + fourteen =