Banca Transilvania si Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier Romania – Republica Moldova

Banca Transilvania

Banca Transilvania si Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier Romania – Republica Moldova, in valoare de 21 de milioane euro, centrului comercial Shopping MallDova, dezvoltat de Lemi Invest S.A., un joint venture între Fiba Holding S.A.si Summa Turizm Yatirimciligi S.A., client Victoriabank de peste 10 ani.

Shopping MallDova este primul centru comercial de nivel european din Republica Moldova, construit în 2008, pe o suprafata de 75.000 m². Astazi, acesta gazduieste circa 100 magazine ale unor branduri internationale, zeci de restaurante si zone de agrement, cinema etc. Datorita infrastructurii si ofertei, Shopping MallDova a devenit destinatia cea mai cautata de shopping si petrecere a timpului liber pentru locuitorii Chisinaului.

Tranzactia a fost initiata de Victoriabank, iar Banca Transilvania, prin Departamentul Finantari Structurate din cadrul Diviziei Mari Clienti Corporativi, a asigurat structurarea si negocierea acesteia. Prin refinantarea imprumuturilor Lemi Invest S.A., care detine centrul comercial Shopping MallDova, cele doua banci finanteaza indirect construirea primei cladiri de birouri clasa A+ din Chisinau si a unui hotel de 4*, Courtyard by Marriott, dezvoltate de una dintre companiile din grupul Lemi Invest S.A. Prin aceasta finantare, Banca Transilvania si Victoriabank contribuie la dezvoltarea economica a orasului Chisinau.

Referindu-se la acest credit, Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania a declarat „Ne bucuram ca avem ocazia sa sustinem idei antreprenoriale de o asemenea anvergura, realizate în Republica Moldova. Pe langa colaborarea foarte buna între toate partile implicate, a fost si o ocazie de a impartasi cu Victoriabank know-how-ul BT, ceea ce, cu singuranta, va ajuta în proiecte similare.”

În opinia lui Bogdan Plesuvescu, Presedinte, Victoriabank, „Apartenenta Victoriabank la un grup financiar puternic cum este Banca Transilvania a permis structurarea acestei finantari sindicalizate în Republica Moldova. Adaptarea standardelor <The Loan Market Association> la specificul legislatiei romanesti a fost un proiect început acum 4 ani cu echipa BT si iata ca acesta a fost lansat acum si în Republica Moldova. Noul produs de finantare va permite accesul companiilor din Republica Moldova la finantari mai mari de 15 milioane euro, care în formatul standard nu ar putea fi sustinute doar de o singura banca locala”.

Compania imobiliara Anchor Grup, partea Grupul FIBA Holding, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, printre proiectele sale numarandu-se Bucuresti Mall, Plaza Romania, Anchor Plaza, Plaza Romania Offices, Movieplex, Incity Residences etc. La randul sau, Summa Turizm Yatirimciligi reprezinta o companie internationala de investitii si constructii, clasata pe locul 195 în ENR Top 225 Contractori Internationali prezenta în 14 tari, inclusiv în Republica Moldova, printre proiectele investitionale numarandu-se: Radisson Blu Leogrand Hotel & Convention Center, Spitalul International Medpark, Complexele Rezidentiale Crown Plaza si Crown Plaza Park, MallDova Shopping Center, constructia Arenei Chisinau etc.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

seventeen + 9 =