Smart Talks, serie de intalniri dedicate antreprenorilor sub egida BT si Smart Bill

  smart talks

  Banca Transilvania si Smart Bill – liderul pietei solutiilor online de facturare si gestiune au lansat Smart Talks, un proiect de sustinere a antreprenoriatului prin discutii deschise cu antreprenori si specialisti din domenii strans legate de antrerprenoriat.

  Ideea proiectului s-a nascut datorita faptului ca ambele companii, sustinatoare ale IMM-urilor din Romania, sunt in contact permanent cu antreprenorii si cunosc provocarile acestora. Printre principalele cauze de esec ale IMM-urilor se numara lipsa de educatie antreprenoriala.

  Prima intalnire Smart Talks a avut loc in Bucuresti, la Banca Transilvania, a reunit circa 100 de antreprenori, gazda evenimentului a fost Mircea Capatina, cofondator Smart Bill, iar speakerii au fost, de asemenea, urmatorii: Tiberiu Moisa, Director General Adjunct IMM & Midcorporate, Banca Transilvania; Iancu Guda, Presedinte, Asociatia Analistilor Financiar-Bancari si Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi.

  Referindu-se la mediul antreprenorial din Romania, Tiberiu Moisa, Director General Adjunct IMM & Midcorporate, Banca Transilvania a declarat ca exista foarte multe oportunitati si prea putine companii, lansand totodata un apel pentru a ajuta companiile existente sa supravietuiasca. „Intr-o mare de probleme, in Romania exista si foarte multe oportunitati. Avem prea putine companii. Poate ar trebui sa avem mult mai multe companii mici. Haideti sa vedem cum putem sa ajutam toate aceste companii sa aiba mai multe sanse de supravietuire. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incerci. Este o calatorie din care toata lumea are ceva de de castigat si de invatat.”  a mentionat Tiberiu Moisa

  Mircea Capatina, cofondator & BizDev Manager al Smart Bill este de parere ca in Romania exista multi oameni valorosi de la care antreprenorii ar putea primi sfaturi, iar compania pe care o reprezinta cauta sa inlocuiasca acest aspect. “Ironia este ca, desi sunt multi oameni valorosi in Romania de la care antreprenorii ar putea primi sfaturi practice, acestia nu au suficient timp pentru a iesi in fata si a se implica, iar cei care sunt foarte efervescenti in acest demers, adesea nu au suficienta experienta si vorbesc din carti. Prin Smart Talks urmarim sa le oferim cat mai multor antreprenori informatii la care altfel, probabil, nu au acces.” a sustinut Mircea Capatina. In opinia acestuia, atunci cand dezvolti o afacere construiesti o viata, nu doar un business. Cresti oameni, nu doar o afacere. Este greu sa ai o viata frumoasa fara valori. Este greu sa construiesti un business care te implineste daca nu este bazat pe valori.

  Subliniind ce trebuie sa urmareasca fiecare start-up, Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi a declarat că “atunci cand s-a decis sa luam investitia pentru Clever, nu banii au fost cel mai important lucru, ci experienta cu care investitorul s-a alaturat echipei noastre. Aveam nevoie de expertiza de business, aveam nevoie de cineva care ne poate ghida. Banii au fost un bonus. Asta trebuie sa urmareasca toate start-up-urile care decid sa ia o finantare privata. Experienta de business a investitorului poate sa faca diferenta.” –

  In Romania, durata medie a activitatii unei companii este de 10 ani, in comparatie cu Ungaria (14 ani), Cehia (15 ani) sau Polonia (19 ani).

  Smart Bill este unul dintre partenerii Bancii Transilvania si in proiectul BT Store, hub online cu solutii complementare bankingului pentru antreprenori, in cadrul caruia poate fi accesata solutia de emitere, livrare, incasare de facturi, avize etc. Smart Talks a avut si o componenta de implicare sociala, cu un impact pozitiv si in afara mediului antreprenorial: donatiile facute de participanti au mers catre proiectul Bucurestiul Are Suflet.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  5 × 1 =