A opta editie a Forumului Investitorilor Individuali organizat de BVB

  bursa

  Sportivi de anduranta, specialisti ai pietei de capital si ai comunicarii cu investitorii, reprezentanti ai fondurilor de investitii, brokerilor si companiilor listate au fost speakeri la cel mai important eveniment dedicat investitorilor de retail

  Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei locale de capital, a organizat, impreuna cu partenerii, cea de-a opta editie a Forumului Investitorilor Individuali, unul dintre evenimentele de referinta dedicate investitorilor de retail. Pe 10 noiembrie, 20 de speakeri au sustinut in fata unui public de 400 de persoane mai multe prezentari si ateliere dedicate atat persoanelor fara background financiar, cat si celor cu experienta in investitii.

  Ma bucur ca foarte multi tineri au venit la acest Forum si vrem sa-i convingem pe cat mai multi dintre ei sa faca acest exercitiu de a investi in valori mobiliare. Dupa feedbackul primit de la investitori, luam in calcul ca anul viitor sa extindem Forumul Investitorilor la nivel national astfel incat sa fim prezenti si in orasele mari din tara. Decizia de a investi este extrem de importanta si ceea ce merita retinut este ca piata de capital, cu toata volatilitatea pe care o are, produce pe termen lung randamente mai mari decat un depozit bancar. Cine ar fi investit 100 de lei luna de luna, timp de 20 de ani, in actiuni din componenta indicelui BET, luand in calcul si dividendele acordate, ar fi acumulat in contul de investitii aproape 150.000 de lei, o valoare semnificativa pentru orice investitor,” a spus Adrian Tanase, CEO al BVB.

  Cea de-a opta editie a Forumului s-a desfasurat sub tema „Banii mei, viitorul meu”. Prima parte a evenimentului a inclus un discurs motivational din partea ultramaratonistului Andrei Rosu, care a realizat o paralela inedita intre sport si investitii. Andrei Rosu este sportiv de anduranta, blogger si organizator de evenimente caritabile. Pe plan sportiv, este cunoscut ca primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente, eveniment inregistrat in Cartea Recordurilor.

  Pana sa vin la acest Forum, nu stiam mai nimic despre bursa. Acum mi-am dat seama cat de multe legaturi exista intre sport si investitii asa ca am devenit si eu la randul meu investitor. Cred in puterea exemplului personal si imi doresc ca tot mai multi romani sa faca pasul si sa devina investitori,” a spus Andrei Rosu.

  Reprezentanti ai mai multor fonduri de investitii, Irinel Tolescu (BT Asset Management), Mihai Purcarea (BRD Asset Management), Adrian Anghel (OTP Asset Management) si Mihnea Barbulescu (ERSTE Asset Management) au aratat ce efect pot avea investitiile asupra bunastarii personale. Doi investitori cu experienta pe piata de capital locala, Cristian Tudorescu, co-fondator Investors Club, si Mircea Iliescu, blogger www.bvbescu.ro, blog de investitor la bursa, au discutat despre strategii de succes la bursa dintr-o perspectiva individuala, iar Mihai Nichisoiu, senior broker Tradeville, a vorbit despre ce inseamna companii si investitii responsabile la bursa. Reprezentantii Purcari WineriesNuclearelectrica si Antibiotice au discutat, printre altele, despre ce inseamna buna comunicare cu investitorii actuali si potentiali. Dan Rusu, Head of Research Banca Transilvania, a prezentat modalitati prin care pot fi evitate deciziile pripite specifice investitorilor la inceput de drum. Pentru a discerne intre oportunitati, pierderi si profit si pentru a afla care este unitatea de masura a castigului la bursaLoredana Lungu, manager de fond Erste Asset Management, a aratat cum poate varia castigul, intr-o anumita perioada de timp, in functie de cat investim si in ce anume. Mihai Caruntu, Senior Analyst Corporate Finance la BRD, a discutat despre mijloacele simple de detectare a oportunitatilor de investitii la bursa, iar Irina Nistor, senior manager, PwC Romania, a vorbit la Forum despre Declaratia Unica. Cei prezenti la eveniment au putut participa la un workshop interactiv despre ce inseamna sa devii investitor. Atelierul a fost realizat de Irina Stefanescu, trainer de educatie non-formala, alaturi de Cristiana Mihai, Head of Marketing OTP Asset Management, Adrian Marin, broker Tradeville si Alin Brendea, director general adjunct Prime Transaction.

  Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referinta organizat de Bursa de Valori Bucuresti incepand cu anul 2013, cu misiunea de a populariza piata de capital in randul persoanelor fizice.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  8 + nineteen =