Ateliere de tehnologie la bibliotecă, dedicate Săptămânii Europene a Programării

ateliere

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, cu implicarea Bibliotecii Naționale a României, a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj și a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, cu sprijinul ECDL ROMANIA, va derula, în perioada 08-11 octombrie 2018, proiectul cu titlul „Focus on 3D Printing – New techs learning activities in libraries, finanțat de Google, în cadrul competiției “Google’s Europe Code Week Grants”.

Această inițiativă educațională și de conștientizare a avantajelor noilor tehnologii vizează prezentarea noţiunilor de modelare şi imprimare 3D unei audiențe formate din 500 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, ce vor participa la ateliere de tehnologie găzduite de bibliotecile din București, Cluj și Brăila.

În cadrul proiectului, se vor organiza 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D, prin intermediul cărora copiii și tinerii își vor dezvolta imaginația și creativitatea și vor dobândi noțiuni fundamentale privind modelarea şi imprimarea 3D, pentru a avea o înțelegere mai bună privind utilitatea și avantajele acestor noi tehnici digitale.

Atelierele la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj (Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca) se vor desfășura în data de 08.10.2018, între orele 14.00-17.00.

Accesul este liber în limita locurilor disponibile și se face pe bază de înscriere, prin completarea unui formular de participare, care va fi disponibil pe website-ul Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – www.anbpr.org.ro.

Prin acest demers, ANBPR, ECDL ROMANIA și bibliotecile participante contribuie la familiarizarea copiilor și tinerilor cu domeniul modelării și imprimării 3D și asigură premisele pentru o educație de calitate adaptată evoluţiei noilor tehnologii și cerințelor privind competențele transversale specifice pieței unice digitale.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

16 + 15 =