În Bucovina va avea loc Festivalul “Ţara ta fest”

fest

La eveniment vor paticipa renumiţi artişti din Ucraina, în special, Foma şi formaţia “Mandry”, “Tartak”, “Antitila”, Maria Burmaka, Gypsy Lyre, GrozovSka Band şi alţii.  

Potrivit Mariei Burmaka, artist al poporului din Ucraina, datorită acestui festival, oraşele mici pot deveni pentru câteva zile centre culturale  ale regiunii lor. „Muzica este un element important al diplomației culturale, și de a călători în astfel de orașe de frontieră”,- a menţionat cântăreața.

În timpul festivalului, cântăreţii vor veni  în faţa fanilor bucovineni nu numai cu cântecele îndrăgite, dar şi vor vorbi despre unele chestiuni importante. „Această formă de exprimare va duce la îmbunătăţirea climatului socio-politic în zonele de frontieră”, a spus liderul formaţiei„Antitila”.

De precizat, că Festivalul „Ţara ta fest” va avea loc la 22 septembrie în oraşul Noua Suliţa din regiunea Cernăuţi. Este un festival de muzică ucraineană contemporană  spirjinit de Ministerul Politicii informaţionale care se desfăşoară  în 7 oraşe ale Ucrainei.

Mai multe puteti citi pe Bucpress.eu

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

one × three =