Crestere pentru Bursa de Valori Bucureşti?

bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat primul trimestru cu o crestere de 12,4% a indicelui BET, principalul indice al pietei de capital locale care include cele mai tranzactionate 13 companii, dupa ce la jumatatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani. Cresterea inregistrata de bursa de la Bucuresti este cea mai mare din randul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeana, potrivit datelor Reuters, in conditiile in care doar 9 piete europene au avut indicii principali pe plus dupa primele trei luni ale anului.

Bursa de la Bucuresti a atins in primul trimestru valori care au ajuns la maximul ultimilor 11 ani, ceea ce indica revenirea interesului investitorilor pentru piata de capital. Astfel, piata de capital de la Bucuresti conduce detasat in topul cresterilor raportate de indicii principali ai burselor din Uniunea Europeana, cu un avans de doua cifre,” a spus Adrian Tanase, CEO al BVB.

In plus fata de efectul de baza, dividendele au contribuit semnificativ la cresterea consistenta a pietei de la Bucuresti.

Rezultatele financiare foarte bune raportate de marea majoritate a companiilor listate si oferirea de dividende generoase investitorilor, coroborate cu perspectivele economice pozitive, au sustinut evolutia ascendenta a pretului actiunilor listate la bursa asa ca este de inteles de ce bursa romaneasca a avut un avans semnificativ in primele trei luni ale acestui an,” a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Indicele BET-TR, care include si dividendele acordate de companiile din BET, a crescut tot cu 12,4% la finalul primului trimestru comparativ cu primele trei luni ale anului anterior si a incheiat sedinta din 30 martie la un nivel de 11.231 de puncte.

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor cu actiuni a depasit 11,5 milioane euro la finalul perioadei ianuarie-martie 2018 si a fost cu 23% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. In total, investitorii au tranzactionat actiuni de peste 700 de milioane de euro, cu 20% mai mult decat in primele trei luni ale anului trecut.

Capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a depasit 21,5 de miliarde de euro la finalul lunii trecute, in timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piata reglementata a BVB s-a apropiat de 39 de miliarde de euro in ultima sedinta de tranzactionare a lunii martie.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

six + three =