400.000 de euro pentru solutii la provocarile transfrontaliere

  transfrontaliere

  In urma unei consultari publice online in toate limbile UE si a cercetarilor si a schimburilor ulterioare cu partile interesate, Comisia a constatat existenta unor aspecte problematice cu care se confrunta intreprinderile si persoanele fizice la frontiere. Desi nu sunt intotdeauna specifice pentru regiunile de frontiera, aspectele respective sunt deosebit de acute in aceste regiuni, avand in vedere frecventa si nivelul interactiunilor transfrontaliere.

  In acelasi timp, consultarea publica si studiile au evidentiat o serie de exemple pozitive de integrare europeana si de oportunitati oferite de regiunile de frontiera (v. Comunicarea Comisiei Europene catre Consiliul UE si Parlamentul European privind Stimularea cresterii economice si a coeziunii in regiunile frontaliere ale UE din 20.9.2017).

  Ca urmare, Asociatia Regiunilor Europene de Frontiera (AEBR), sub supervizarea DG REGIO, a lansat, in cadrul initiativei “B-solutions”, un apel pilot pentru proiecte care vizeaza inlaturarea unor obstacole de natura administrativa si/sau juridica specifice zonelor de frontiera, in domeniile:

  (1) ocuparea fortei de munca,

  (2) sanatate,

  (3) transport,

  (4) multilingvism,

  (5) cooperare institutionala.

  Apelul pune la dispozitie un fond de 400.000 de euro si va ramane deschis pana la 30 aprilie 2018, ora 14:00 CET.

  Suma maxima care poate fi oferita pentru un proiect este 20.000 de euro. Vor fi finantate cel mult 20 de proiecte, cu o durata de implementare de cel mult 15 luni. Beneficiarii eligibili pentru aceste proiecte sunt institutiile publice la nivel national, regional sau local si structuri si organisme transfrontaliere cu personalitate juridica – de ex., Grupari Europene pentru Cooperare Transfrontaliera (GECT), euroregiuni, eurodistricte, euroorase s.a.

  Pe baza rezultatelor celor 20 de proiecte ce vor fi finantate din acest instrument, se va elabora un raport consolidat (compendiu) menit sa ilustreze deopotriva principalele constatari si propuneri si sa evidentieze toate obstacolele identificate. Obiectivul principal al acestui apel il constituie identificarea si promovarea de metode sustenabile de rezolvare a obstacolelor amintite mai sus, care sa se materilizeze in recomandari de politica necesare pentru imbunatatirea conditiilor din zonele vizate, precum si lectiile invatate cu ocazia abordarii acestor teme de interes.

  Mai multe informatii despre ”B-solutions” si apelul de proiecte pot fi gasite pe pagina web, email: b-solutions@aebr.eu

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  17 − 9 =