Povestea ANVERGURA: Cum se transformă pasiunea pentru filmare într-o afacere de succes

anvergura

Pentru Ciprian Pop, pasiunea din adolescență pentru filmare s-a transformat în succesul ANVERGURA. Pentru el câştigul nu înseamnă bani, ci în primul rând experiența clienților și în ce măsură au fost mulțumiți de serviciile oferite. Despre modul în care s-a trecut de la pasiune la afacere ne povesteşte într-un interviu Ciprian Pop.

Cum a apărut ideea ANVERGURA? Ce reprezintă aceasta pentru Dvs.?

ANVERGURA a inceput ca o idee, in vara anului 2014, insa cu o experienta bogata pe umerii celor care au fost la inceput in acest proiect. Desi drumul la inceput a fost teribil de greu si de nesigur, cu multe incertitudini, lucrurile s-au stabilizat dupa primii 2 ani, in care ANVERGURA a prins aripi.

ANVERGURA pentru mine reprezinta mai mult decat un simplu job. Este o pasiune si un cadru in care ma simt in largul meu. E ca si un copil care il vezi crescand, facand primii pasi, mergand la gradinita, apoi la scoala. Am vazut cum ANVERGURA a crescut de la luna la luna, cum de la cateva echipamente audio-video, a reusit sa umple un depozit intreg in doar 4 ani.

Cât de mare a fost ANVERGURA la început şi ce a făcut-o ceea ce este azi? 

Paradoxal, la inceput, nu dispuneam de echipamente foarte multe sau echipa mare de oameni. A fost un inceput foarte timid, cu foarte putin echipament, insa cu o dorinta iesita din comun de dezvoltare. Foarte multi nu au dat sanse unui astfel de proiect, tinand cont de concurenta din piata romaneasca. Insa cu foarte multa perseverenta, dar mai ales cu investitii in echipamente, la ora actuala ANVERGURA se poate lauda cu o baza materiala solida, putand duce simultan chiar si 5-6 evenimente, cu tot echipamentul audio-video necesar unor astfel de implementari.

Echipa de la inceput nu era foarte numeroasa, eram 5 oameni care faceau munca a 20 de oameni. Ceea ce e destul de greu, mai ales in acest domeniu. Insa cu multa perseverenta, condusi de pasiune, am reusit sa dezvoltam un sistem, cu multe proceduri, astfel incat ne-am usurat munca foarte mult. Astazi, orice nou-angajat care ne calca pragul, intr-o saptamana se acomodeaza foarte repede, deoarece procedurile sunt clare si logice.

Pornind de la cuvintele lui Henry Ford despre adevărata valoare a unei afaceri: „O afacere care nu face altceva decât bani este o afacere săracă”, ce reprezintă ANVERGURA pentru mediul de business şi antreprenorial?

Pentru noi, banii au reprezentat doar mijlocul prin care am putut sa ne dezvoltam. Am pus mai mult pret pe oameni si relatia acestora cu noi. Si cand ne referim la oameni, ne referim atat la oamenii din cadrul companiei, cat si a oamenilor din afara ei, a clientilor sau colaboratorilor. Oricat de bune ar fi echipamentele pe care noi le avem, daca nu avem oameni priceputi in a le manevra, respectiva investitie este facuta degeaba.

Care este ANVERGURA de azi? Dar cea de mâine?

ANVERGURA de azi este la fel de visatoare ca cea de acum 4 ani, iar ANVERGURA de maine este confirmarea ca visele pot deveni realitate.

 

Interviu realizat cu directorul ANVERGURA – Ciprian Pop

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

one × three =