Aqua Vita – Proiect de conservare și valorificare a resurselor natural de apă

  Aqua Vita

  Proiectul ”Aqua Vita – conservarea și valorificarea resurselor natural de apă în zona transfrontalieră a Munților Carpați” a fost depus la finanțare pe Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 – apelul 2, de către Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Serviciul Promovare Proiecte. Proiectul se încadrează în obiectivul tematic 6 „Protecţia mediului, atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea”, prioritatea 1 „Utilizarea sustenabilă a mediului în regiunea transfrontalieră – conservarea resurselor naturale, acţiuni pentru reducerea emisiei de gaze cu efect de seră şi a poluării râurilor”.

  Obiectivul general al proiectului este utilizarea durabilă, conservarea şi monitorizarea resurselor de apă din judeţul Maramureş România și regiunea Zakarpatia din Ucraina.

  Judeţul Maramureş are ca şi activităţi principale actualizarea Planului Judeţean de Amenajare a Teritoriului, elaborarea Master Planului pentru dezvoltarea turismului, semnalizarea rutieră a izvoarelor accesibile și achiziţionarea de mobilier pentru popas turistic. Bugetul aferent partenerului român este de 241.415 euro, iar durata de implementare de 24 de luni. Partenerii sunt Filiala Baia Mare a Universităţii “Vasile Goldiș” din Arad, Consiliul Judeţean Maramureş, Institutul pentru Comerţ şi Economie din Uzhgorod al Universităţii Naţionale din Kiev, Ucraina și Fondul de sprijin pentru Întreprinderi din Transcarpathia, Ucraina.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  11 + 12 =