La Cernăuți s-a desfășurat cea de-a XII-a ediția a Iarmarocului Turistic

iarmaroc

În Parcul Central de Cultură și Agrement „Taras Șevcenko” din Cernăuți s-a desfășurat cea de-a XII-a  ediția a Iarmarocului Turistic. A fost un eveniment care a îmbinat două componente turistice importante. Pe de o parte, firmele de turism au avut posibilitatea să-și prezinte ofertele locuitorilor orașului Cernăuți, dar și oaspeților orașului; pe de altă parte, la iarmaroc au fost puse în vânzare suvenire, bijuterii, cămăși brodate, adică tot ceea ce reprezintă specificul turistic local.

Potrivit reprezentanților serviciului de presă al orașului Cernăuți, contactați telefonic de corespondentul Transilvania Regional Business, Iarmarocul Turistic a avut ca scop să consolideze imaginea turistică a nordului Bucovinei, dar și a centrului ei regional. Mai mult decât atât, Iarmarocul a fost orientat la prezentarea coloritului turistic și cultural specific zonei Cernăuți.

În cadrul Iarmarocului Turistic, operatorii de turism au organizat consultații gratuite tuturor doritorilor referitoare la posibilitatea de a călători în statele UE sau în alte țări. Cernăuțenii au pus întrebări referitoare la regimul fără de vize cu UE și schimbările care vor apărea după eliminarea definită a vizelor pentru cetățenii ucraineni în plan turistic.

La iarmaroc au participat și un grup de operatori turistici din regiunea Lviv, care au prezentat potențialul și zonele turistice din zonă. Au fost distribuite informații despre hotelurile din munții Carpați, centrele de odihnă și agrement din regiunea Lviv. În timpul Iarmarocului Turistic, cernăuțenii au avut posibilitatea să ia cunoștință de avantajele businessului turistic, posibilitatea deschiderii unei afaceri în domeniu etc.

De menționat că primăria orașului Cernăuți, în colaborare cu organele puterii regionale, au anunțat deja că planifică să organizeze cea de a XIII-ea ediție a Iarmarocului Turistic. Potrivit serviciului de presă al primăriei, la edițiile viitoare vor fi implicați mai mulți voluntari și reprezentanți ai societății civile pentru a asigura un impact social și media mai mare al evenimentului turistic.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

five × 5 =