CERNĂUŢI: în locul fostei uzine Graviton intrată în faliment – utilaje de producţie modernă

graviton

Premierul ucrainean, Volodymyr Groisman s-a aflat într-o vizită de lucru în oraşul Cernăuţi. Autorităţile locale, în frunte cu primarul Kaspruk, s-au străduit să organizeze cu această ocazie mai multe evenimente interesante. În centrul atenţiei – fosta întreprindere Graviton, intrată în faliment în perioada destrămării URSS.

În prezent, în locul uzinei Graviton a fost inaugurată o nouă întreprindere cu participarea primului ministru Groisman. De acum înainte se va numi SRL “Automotive electric Ukraine”, unde vor fi poduse echipamente electrice moderne pentru automobile și alte vehicule. Uzina cernăuţeană este reprezentantul companiei germane Prettl Group, care a fost fondată în 1953. Actualmente această corporație imensă operează în 25 de țări ale lumi.

“În urmă cu aproximativ un an şi ceva, în perioada când investitorul examina toate posibilităţile privind inaugurarea unei filiale ale corporaţiei într-unul din centrele regionale din vestul Ucrainei, am fost cei care am dat dovadă de mai mare interes şi ne-am strdăuit să facilităm procedura de inaugurare a întreprinderii”, – a declarat primarul de Cernăuţi, Kaspruk.

Totodată, mass-media nord-bucovineană se întreabă: care a fost, totuşi, scopul  vizitei la Cernăuţi a premierului Volodymyr Groisman? Intrând într-o farmacie din centrul oraşului, primul ministru a constatat cu mirare că preţurile la unele preparatele medicamentoase sunt mai mari faţă de cele din Europa. Stranie constatare…continuarea articolului o puteti citi pe BucPress.eu

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

3 + 5 =