Carnavalul Florilor aduce la Oradea 7 care alegorice

    care alegorice

    Primăria municipiului Oradea, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), Fundația Episcopia Bihor, Teatrul Regina Maria și Teatrul Szigligeti Ede organizează în data de 21 august o nouă ediție a evenimentului „Carnavalul Florilor”, în cadrul căruia mai multe care alegorice, însoţite de majorete și de alaiul dansatorilor populari, vor defila în municipiu.

    Detalii legat de acest eveniment au fost prezentate de viceprimarul orașului Debrecen, d-na Szeles Diana, viceprimarul Florin Birta, d-na Bodor Edit din partea Direcției de organizare evenimente Fonix din Debrecen, respectiv Mihai Jurca, directorul APTOR.

    Viceprimarul Florin Birta a menționat că evenimentul „Carnavalul Florilor” din Debrecen sărbătorește în acest an 50 de ani de existență,  iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar, unele dintre carele alegorice au putut fi admirate începând cu anul 2005 şi în Oradea.

    La Carnavalul Florilor din Debrecen din data de 20 august vor defila 16 care alegorice, urmând ca a doua zi orădenii să aibă posibilitatea să admire 7 dintre aceste care şi la noi în municipiu.

    ”Relația de parteneriat dintre cele două administrații locale se va reflecta și prin carul comun Oradea-Debrecen, care va fi prezent atât la Debrecen, cât şi la Oradea, și va înfăţişa Aquapark-ul din Oradea, cu mascota Leone a CSM care participă la o distracție în noul aquapark”, a spus viceprimarul Florin Birta.

    În ceea ce privește evenimentul din Oradea, pentru ediția din acest an organizatorii au pregătit un spectacol cu peste 600 de persoane – formații de dans popular și trupe pop, majorete și școli de dans de renume din Oradea şi Bihor, care vor însoți carele alegorice pe traseul tradițional. Totodată vor fi prezente și majorete din Serbia și Ungaria.

    Carele alegorice vor sosi în municipiu, ca și în anii anteriori, la blocurile Zig-zag de pe bulevardul Dacia, în jurul orei 14, urmând ca la finalul defilării să poposească câteva ore în Piața Unirii, unde va fi amenajată o scenă pentru spectacole.

    Alaiul format din cele 7 care şi artiștii care le însoţesc va porni la ora 15 pe traseul: blocuri Zig-Zag – Bdul Dacia – Parcul Petofi – Bdul Magheru – Parcul 1 Decembrie – strada Independenței – Piața Unirii. Carele alegorice vor rămâne în Piaţa Unirii până la ora 19.30.

    După sosirea alaiului în Piața Unirii, grupurile artistice care însoțesc carele alegorice vor prezenta pe scena amplasată în piaţă momente artistice, până la plecarea carelor alegorice înapoi spre Ungaria.

    Viceprimarul Szeles Diana a menționat că între cele două administrații există o colaborare foarte bună: ”Noi spunem în Debrecen că ce e bine pentru vecinii noștri este bine și pentru noi. Oradea și Debrecen sunt orașe înfrățite de 25 de ani, între cele două orașe există o colaborare foarte eficientă, dovada fiind faptul că pentru carnavalul florilor din anul 2017 ne gândim deja să invităm artiștii de la carnavalul Florilor din Debrecen să participe și la Oradea, astfel încât să ajungem să sărbătorim împreună”.

    0122_16.08.2016_carnaval1

    D-na Bodor Edit a prezentat detalii legate de Carnavalul Florilor din Debrecen, care va avea loc în data de 20 august. La acest carnaval vor defila 16 care alegorice, împreună cu peste 2000 de artiști din diferite regiuni ale țării, dar şi din străinătate.

    Punctul culminant al evenimentului va fi Noaptea Carnavalului pe Stadion, care se va încheia cu focuri de artificii.

    Filozofia acestui carnaval este fericirea, mulțumim predecesorilor noștri pentru ideea organizării acestui eveniment, iar prin intermediul colaborării dintre cele două administrații locale avem posibilitatea să aducem bucuria acestui carnaval și orădenilor”, a menționat d-na Bodor Edit.

    O altă noutate a acestei ediții a carnavalului de la Oradea a fost prezentată de către Mihai Jurca, care a dezvăluit că în Piața Unirii, unde vor staţiona carele alegorice, va avea loc și un flashmob, la care vor participa toți cei care au însoțit carele alegorice pe traseul  blocuri Zig-Zag/Piața Unirii.

    NU SUNT COMENTARII

    Transmiteti un mesaj

    11 + thirteen =