Investițiile business angels din Ucraina depășesc nivelul mediu european și american

afaceri

În ultimii doi ani, membrii comunității UAngel au investit 7 milioane USD în 87 de proiecte. În acest context, potrivit uniunii investitorilor de tip business angels din Ucraina – UAngel, nivelul mediu al investițiilor business angels în mai multe start-up-uri în domeniul IT din țară depășește nivelul mediu de investiții din UE și SUA.

„Un cec fiscal mediu al unui angel în cadrul unei afaceri este de 20-60 mii USD, ceea ce depășește nivelul mediu european și american. Clubul UAngel, de exemplu, înregistrează astfel de cecuri la nivelul de 48 mii USD, în timp ce indicele respectiv pentru UE este de 20 mii EURO, iar pentru SUA – 25 mii USD”, se spune într-un comunicat de presă al grupului UAngel.

Este interesant faptul că fiecare al treilea business angel a investit în companii tehnologice până la 500 mii USD în perioada activității sale ca investitor, considerând că proiectele ucrainene se deosebesc de celelalte prin „expertiză tehnologică corectă, costuri relativ mici și idei inovative”.  În ultimii ani, UAngel a finanțat circa 87 de proiecte în mai multe start-up-uri în domeniul IT, 7 dintre care fiind proiecte interne. În total, este vorba de o investiție sumară de 7 milioane USD.

Transilvania Regional Business menționează că din iunie 2014, perioada de întemeiere a clubului, comunitatea UAngel a crescut de 3,5 ori, fiind o uniune a 35 de investitori, care în afară de sume bănești, pot să acorde expertiză, consultanță și idei de dezvoltare. Cu doi ani în urmă din clubul UAngel făceau parte doar 10 persoane, iar cum – reprezentanți ai 35 de companii investiționale. Acest club este o companie tânără, însă deocamdată unicul grup business angels din Ucraina. Monopolizând respectivul sector de afaceri din Ucraina, nivelul mediu de investiții în start-up-uri în domeniul IT din țară a depășit nivelul american și cel european.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

seven + fourteen =