Un incubator social de business pentru persoanele strămutate din Donbas și Crimeea

incubator

În Ucraina a început să funcționeze un incubator social de business cu centrul de coordonare la Kiev și filiale în regiuni, care se ocupă de prestarea de servicii de consultanță pentru persoanele strămutate din Crimeea și Donbas. Proiectul este realizat de Centrul de Angajare în Câmpul Muncii a Oamenilor Liberi, în parteneriat cu Școala de Business din Kiev, compania ISTIL și rețeaua de benzinării WOG.

Scopul incubatorului social BizClub este consolidarea culturii de afaceri, acordarea de servicii pe gratis tuturor persoanelor strămutate din Donbas și Crimeea care doresc să-și deschidă o afacere în centrul și vestul Ucrainei sau în regiunile apropiate de zona de conflict. În afară de aceasta, BizClub își propune să stimuleze dezvoltarea IT în zonele care se învecinează cu statele UE – România, Polonia, Ungaria, Slovacia.

Este de menționat că de la 1 iunie 2016 incubatorul social de business va presta servicii de consultanță și cofinanțare de proiecte nu numai pentru persoanele strămutate, dar și pentru militarii demobilizați din estul țării. Așadar, ostașii demobilizați din  zona operațiunii antiteroriste din Donbas au șansa să obțină noi cunoștințe și competențe pe gratis pentru a se angaja în câmpul muncii. Servicii de acest gen sunt prestate de Centrul de Angajare în Câmpul Muncii a Oamenilor Liberi. Ostașii demobilizați pot să se înscrie la cursuri de management și business.

Potrivit coordonatorului BizClub, Vira Lebedeva, unul dintre proiectele recente este susținerea apariției unei editori, condusă de fostul ostaș din brigada militară nr. 72, Serghii Loskot, care, după ce a fost demobilizat a început să scrie povești pentru copii. Chiar și în timpul războiului el a scris unele fragmente de proză foarte interesante. Recent, a văzut lumina tiparului cartea domnului Loskot „Câinii mari se tem de fetițele mici”. Autorul este convins în faptul că mai are de editat multe cărți și va încerca să-și consolideze pozițiile pe piața editorială din țară.

Pentru a susține persoanele strămutate din Donbas și Crimeea, BizClub solicită ajutorul voluntarilor, profesorilor, formatorilor, experților în business, sponsorilor. Toți doritorii pot să învețe bazele businessului. Programul de învățământ a fost preluat din Suedia și prevede mai puține prelegeri teoretice, mai multe activități practice și utile – susține coordonatorul BizClub.

Invităm businessmenii ucraineni să țină prelegeri ostașilor demobilizați și să le povestească cum trebuie administrată o afacere. Le propunem să devină mentorii  noștri. Or, 74 de proiecte din incubatorul nostru de business au fost deja realizate cu succes – a comunicat Vira Lebedeva.

Este de menționat că mentorii proiectului BizClub sunt oameni de afaceri de succes din Ucraina, care pot să le povestească începătorilor despre faptul cum trebuie organizată și dezvoltată o afacere. În momentul de față, BizClub examinează cererile de proiecte de business, care vor fi realizate în zonele vestice ale țării, inclusiv în regiunile de proximitate ale României: Cernăuți și Transcarpatia.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

10 + twenty =