Partidul Liberal va avea propriul candidat la prezidențiale

Partidul Liberal

Partidul Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, care se vor desfășura la 30 octombrie 2016. Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că oricine ar fi candidatura pe care o vor înainta, aceasta va fi o persoană cunoscută, iar în prezent la partid se discută despre  mai multe nume ale potențialilor candidați la funcția de președinte al R. Moldova, dar, cu siguranță, pentru liberali e important să fie un președinte pro-european.

Nu-i exclus că va fi Anatol Șalaru, urmează să vedem. Încă nu am discutat despre candidaturi, dar cert e că nu vom veni cu o persoană necunoscută. Posibil să fie și președintele partidului, depinde de voia partidului. Îmi pare rău că nu pot candida cei care au mai puțin de 40 de ani. Censul de vîrstă nu-i permite lui Dorin Chirtoacă să candideze la funcția de președinte, deși pentru mine ca, președinte de partid, e mai bine să crească generația tînără, eu mi-am asumat lucrul acesta. Însă nici Șalaru nu e bătrîn, nici eu nu sînt în vîrstă. E exclus faptul că vom avea un candidat comun al guvernării. Noi sîntem membri ai Partidului Liberal. Important este să avem un președinte proeuropean, unionist nu cred că va fi, dar pro-european – obligatoriu”, a spus liderul PL.

Pe de altă parte, Mihai Ghimpu și-a manifestat siguranța că în R. Moldova nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, dar și că viitorul președinte nu va fi un candidat de stânga, cu atât mai puțin Igor Dodon. „Dodon o să se ducă de-a șuia. Nici nu se discută. Îl dăm de-a șuia. N-o să ajungă Dodon președinte cum n-o să am eu 20 de ani. Avem noi un plan”, a declarat Mihai Ghimpu. Mai mult, liberalul a declarat că „mingea lor se va dezumfla, fiindcă ei sunt falși” și că ar trebui să mai meargă la o școală politică,în schimb actuala guvernare schimba lucrurile în bine, întrucât aceasta a început implementarea Acordului de Asociere cu UE. Ceea ce ține de opoziție, de menționat este că partidele PAS și PDA au anunțat că vor avea un candidat comun, al cărui nume va fi făcut public până în luna august. În aparență, sondajele o favorizează pe Maia Sandu, dar Mihai Ghimpu nu crede în asta și este ferm convins că aceștia nu vor veni cu nici un candidat comun, pentru că ei n-au altceva de făcut, decât să strige și să critice. Iar  pe el îl „interesează cauza națională, lupta națională. Eu știu că am o datorie față de neamul acesta și cât pot, atâta o să duc. Eu am drapelul. (…) Eu sunt obligat să duc drapelul acesta”, a spus Ghimpu, întrebându-se cine a făcut „mai mult în plan național” decât el.

Mihai Ghimpu a fost Președinte interimar al R. Moldova în perioada 11 septembrie 2009 – 28 decembrie 2010, fiind și unul dintre puținii oameni politici moldoveni care și-au asumat public identitatea românească și a recunoscut că este unionist.

M.A.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

four × 5 =