Lviv – oraș confortabil pentru fiecare

Lviv – oraș confortabil pentru fiecare

Lviv – oraș confortabil pentru fiecare – campanie pentru stimularea responsabilității sociale a mediului de afaceri din Lviv

În orașul Lviv din vestul Ucrainei și-a luat startul campania Lviv – oraș confortabil pentru fiecare. Campania se desfășoară cu participarea consilierilor locali ai primăriei și a voluntarilor, fiind prevăzute: inspectarea restaurantelor, cafenelelor, hotelurilor, centrelor de agrement, unităților de prestare a serviciilor publice etc. După efectuarea cercetărilor necesare vor fi instalate indicatoare în apropierea unităților economice care pot presta servicii specializate pentru invalizi.

Așadar, toate restaurantele, magazinele, cafenelele, farmaciile, cluburile sportive, care sunt adaptate și au comodități pentru oamenii cu necesități speciale vor fi marcate cu indicatoare, ele vor deveni atractive și prestigioase – susțin organizatorii campaniei. Inspectarea socială a acestor centre de prestare a serviciilor va fi realizată de consilierii locali și de voluntari. Campania Lviv – oraș confortabil pentru fiecare are drept scop să stimuleze asumarea de responsabilități sociale ale mediului de afaceri din Lviv, susține consilierul primăriei orașului Lviv, Oksana Rubai:

Vrem să îndemnăm businessul și instituțiile comunale să asigure pentru invalizi condiții accesibile și demne. Patronii trebuie să selecteze personalul, astfel încât acesta să poată presta servicii pentru invalizi. Scopul nostru este de a elabora standarde europene în Lviv pentru ca oamenii de afaceri și instituțiile comunale să asigure un minimum de condiții pentru persoanele cu handicap – a spus Oksana Rubai.

În timpul inspectării, experții vor atrage atenția patronilor asupra locurilor de parcare pentru autovehiculele conduse de invalizi, toaletelor publice, meselor și scaunelor speciale. În afară de aceasta, va fi verificată prezența meniurilor cu caractere Braille în restaurante.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

thirteen + eight =