Afaceri.ro 2016 s-a desfășurat la Cernăuți

afaceri.ro

În data de 20 aprilie 2016 la Cernăuți s-a desfășurat cea de a doua conferință economică ucraineano-română Afaceri.ro. Oamenii de afaceri din Ucraina și România s-au întâlnit în capitala Bucovinei istorice pentru a defini direcțiile principale ale colaborării bilaterale din viitor.

Întâlnirea dintre oamenii de afaceri din cele două state a avut loc în sala de sesiuni a Consiliului orășenesc Cernăuți. Primarul orașului, domnul Oleksii Kaspruk, a menționat că proiectele comune de business au o mare importanță pentru dezvoltarea comunității locale, iar primăria le va susține și sprijini fără ezitări.

Consulul General al României la Cernăuți, doamna Eleonora Moldovan, a comunicat că salută întâlnirile și conferințe de acest gen, care sunt pragmatice, utile și de mare importanță pentru ambele părți. Reprezentantul instituției diplomatice acreditate la Cernăuți a menționat că după Euromaidan au loc tot mai multe întâlniri ucraineano-române. Poate fi constatat un dezgheț în relațiile bilaterale. În acest context, sunt unele speranțe la Kiev și București referitoare la latura economică a dialogului.

Unul dintre organizatorii conferinței, Dmitro Saviuk, a comunicat că Afaceri.ro Cernăuți are ca scop să găsească soluții concrete față de provocările economice și sociale din zona de contact ucraineano-română.  Conferința are loc pentru a doua oară. În anul curent o parte dintre acțiuni au loc în formatul business to business, care prevede întâlniri și discuții dintre oamenii de afaceri din Ucraina și România pentru identificarea contextelor prielnice colaborării din viitor – a comunicat Dmitro Saviuk, vice-președintele Institutului de Democratizare și Dezvoltare din Cernăuți.

Este de menționat că Afaceri.ro Cernăuți s-a desfășurat din inițiativa Arhipelago, Institutului de Democratizare și Dezvoltare, Clubului Oamenilor de Afaceri din Bucovina, Centrului de Studii Românești din cadrul Universității din Cernăuți, cu susținerea Saga, Software, Fondului Bucovinean „Inițiative sociale și resurse” în parteneriat cu Consiliul orășenesc Cernăuți.

Transilvania Regional Business amintește că prima conferință Afaceri.ro Cernăuți s-a desfășurat la 17-18 septembrie 2015. Ca și în 2015, la cea de a doua ediție a conferinței din anul curent oamenii de afaceri au menționat două direcții importante de colaborare:  sfera IT, care este mai dezvoltată în România decât în Ucraina, și sfera agroindustrială. În context, Ucraina dispune de un potențial agricol enorm, care necesită investiții și suport mai ales de natură tehnologică, iar România poate să devină o punte de legătură între UE și Kiev în acest sens.

G.M.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

seventeen + 15 =