PLDM cere demisii din orgoliu, iar PDM caută soluții de a investi un Guvern fară liberal-democrați

    Partidul Liberal Democrat anunța anterior că ar participa la negocierile privind formarea unei majorități parlamentare și investirea unui nou Guvern, dar înainte de aceasta PLDM a înaintat trei precondiții. „Scoaterea justiției din subordonarea „partinico-oligarhică”, prim-ministru neafiliat politic și președinte al Parlamentului fără afinități cu persoane care au edificat sistemul de stat captiv”. Acestea sunt trei precondiții de bază înaintate de Partidul Liberal Democrat din Moldova, în primul rând, către Partidul Democrat, care, potrivit PLDM se face vinovat de situația creată, prin demiterea Guvernului Streleț la data de 29 octombrie. De fapt acestea sunt niște orgolii a liderului interimar al PLDM, Valeriu Streleț.

    Partidul Democrat a încercat multe metode de a forma o majoritate sau a înveşti un guvern fără participarea PLDM, dar se pare că nu prea îi reușește. Astfel, una din precondițiile libera-democrațtilor se pare că PD-ul este gata să o îndeplinească, și anume prim-ministru neafiliat politic, dar şi cabinet de miniştri.

    O alta precondiție a PLDM este că președintele Legislativului, Andrian Candu, să-și prezinte demisia, fapt ce ar duce la negocieri în condiții egale. De fapt acesta este orgoliul lui Streleț pentru faptul că democrații au votat pentru demiterea guvernului, deoarece acesta la timpul de demitere a început să preseze în PD. Prin demiterea lui Streleț, PDM a asigurat interesele a cui persoană le reprezintă partidul. Le-a fost frică de faptul că Valeriu Streleț ar putea spune pre multe.

    Astfel, după aproape o lună de la demiterea fostului Guvern, clasa politică a c-am intrat în panică. PLDM nu se dă înduplecat, PL anunță cu nu va face coaliţie cu PCRM, PPEM nu face coalitie cu PSRM și PCRM, iar PSRM anunță cu nu va încheia pacturi cu nimeni. Potrivit socialiștilor, deputații din actuala majoritate parlamentară și-au pierdut toate șansele de a face reforme și a aduce un folos societății.

    După ce inițiativa PDM de a forma o majoritate Parlamentară în jurul unui pact a eșuat, acum democrații propun și cheamă deputații din Legislativ să creeze Guvernul în baza unor persoane neafiliate politic. De data aceasta PD propune deputaților să învestească Cabinetul de miniştri fără culori politice, adică fără alianţe. O nouă șmecherie prin care speră că totuși se va vot în timpul apropiat o candidatură la funcția de prim-ministru.

    Partidul Liberal insistă totuși pe crearea unei coaliții majoritate dintre PLDM, PD și PL. Mai mult, liberalii le cer liberal-democraților să recunoască toate greșelile care au fost comise până acum și să participe la negocieri.

    NU SUNT COMENTARII

    Transmiteti un mesaj

    two × 1 =