Decizia de demitere a Guvernului Streleț a fost contestată la Curtea Constituțională

PLDM

Decizia de demitere a Guvernului Streleț a fost contestată la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. Inițiativa aparține liberal-democraților, foști colegi de partid ai fostului premier.

Grupul de inițiativă solicită Curții Constituționale să se expună pe marginea faptului că Guvernul Streleț a fost demis printr-o moțiune de cenzură pentru acte de corupție, deși acestea nu au fost demonstrate.

Autorii sesizării, depuse la 4 noiembrie la Curtea Constituţională, se arată îngrijorați de faptul că demiterea unui Guvern „pentru pretinse şi neprobate suspiciuni de corupţie a prim-ministrului sau a membrilor guvernului” ar putea deveni o practică periculoasă. În context, semnatarii sesizării mai cer magistraților să examineze adresarea în regim de urgență și să declare neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost demis Guvernul.

Pe de altă parte, Partidul Socialist – inițiatori ai moțiunii de cezură, au declarat că demiterea Guvernului Streleț oricum era o chestiune de timp. Ca și anterior, în repetate rânduri, aceștia au făcut trimitere la incompetența întregului Cabinet de miniștri.

Amintim că Guvernul Streleț a fost învestit în funcție pe 30 iulie 2015 și a fost demis pe 29 octombrie, în urma unei moțiuni de cenzură înaintată de socialiști și comuniști, dar votată ulterior și de democrați. Pentru exercitarea interimatului funcției de premier, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a numit pe liberalul Gheorghe Brega.

C.A.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

4 × 2 =