Blocul operational al Spitalului Raional Novoselytsya reabilitat

  Blocul operational al Spitalului Raional Novoselytsya

  Blocul operational al Spitalului Raional Novoselytsya a fost reabilitat in cadrul proiectului “Medicina in situatii si ocazii de urgenta – raspuns prompt la provocarile transfrontaliere” (MIS ETC 1575) finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ucraina-Moldova. Incadrul acestui proiect s-a avut in vedere salile de operatii, laparoscopie, planificare, sterilizare si cabinetele personalului medical. Pe langa faptul ca s-au realizat lucrari de reparatii generale pentru o suprafata de circa 82 de metri patrati, au fost reabilitate retelele de canalizare, au fost inlocuite ferestrele si usile, s-au instalat sistemele de decontaminare a aerului si de incalzire autonoma si a fost realizat sistemul de iluminare fara umbre. In prezent, este in curs de desfasurare procedura de achizitie a ambulantei si a unui vehicul dotat cu un set complet de echipament medical modern pentru reanimare.

  De asemenea, proiectul prevede instruiri si evenimente de informare pentru cresterea nivelului de calificare a personalului medical si a gradului de constientizare a cetatenilor cu privire la situatiile de urgenta si furnizarea de prim ajutor.

  Astfel, in perioada 16 – 18 septembrie 2015, a avut loc prima sesiune de instruire cu tema: “Medicina in cazul dezastrelor – probleme si provocari in conditiile actuale”. La instruire au participat 112 de persoane, reprezentand personal medical din Ucraina (regiunea Cernauti – raioanele Novoselytsya si Zastavna), Romania si Republica Moldova. Aceasta instruire a s-a desfasurat la Suceava (România), iar celelalte sesiuni programate vor avea loc, in perioada urmatoare, la Ungheni (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina).

   

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  seventeen − ten =