Transilvania – cea mai bună regiune de vizitat din lume

  Anticipata colecție de tendințe, destinații și experiențe turistice ,,Best in Travel 2016” a fost dată publicității de către Lonely Planet, aducând cu sine o surpriză plăcută pentru noi: Transilvania este considerată cea mai bună regiune din lume de vizitat în 2016, surclasând regiuni ca Hawaii, Bavaria, Islanda de Vest sau Auvergne.

  Lonely Planet amintește de spargerea stereotipurilor și depășirea așteptărilor pe care numele regiunii, asociat în general cu celebrul personaj Dracula creat de Bram Stoker, le declanșează în rândul turiștilor. Astfel, aceștia sunt încurajați să privească dincolo de tricourile-suvenir cu Dracula și să observe galeriile de artă, stațiunile de schi din Carpați și drumețiile pe care le pot face în natură.

  Dincolo de orașe și de vampiri, sunt amintiți adevărații prădători ai Transilvaniei: râșii, lupii și urșii. Viața animalelor sălbatice este completată de reintroducerea bizonului în Munții Carpați, iar Lonely Planet nu omite să amintească de controversele legate de permisele de vânătoare emise de guvern când vine vorba de animalele percepute ca fiind o amenințare. Totuși, este menționată și o schimbare a atitudinii și o conștientizare a valorilor naturale pe care Transilvania le are.

  Despre Orașul Comoară al Transilvaniei, publicația remarcă faptul că este unul dintre orașele artistice ale viitorului. Cluj-Napoca impresionează prin galeriile de artă și spațiile neconvenționale în care arta se dezvoltă (de exemplu, Fabrica de Pensule), prin muzeele sale neobișnuite și viața de noapte, cu pivnițele sale transformate în pub-uri și baruri inedite.

  Podul Mincinoșilor din Sibiu, suportul prințului Charles pentru proiectele de conservare în Transilvania, Sala Oglinzilor din Târgu-Mureș, Sighișoara medievală, frumusețile Brașovului și a împrejurimilor sale, precum și sarmalele, tradiționala mămăligă, delicioșii papanași, gulașul unguresc și, bineînțeles, țuica specifică zonei au fost menționate în prezentarea Transilvaniei

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  1 × 2 =