Tradition NOW – fashion show-ul care prezintă reintegrarea elementelor tradiționale în contextul actual

Tradition NOW – fashion show-ul care prezintă reintegrarea elementelor tradiționale în contextul actual

Duminică, 30 august, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj Napoca va fi gazda evenimentului Tradition NOW, un eveniment dedicat modei care se desfășoară într-un cadru rustic. În cadrul evenimentului accentul va cădea pe reinterpretarea motivelor tradiționale și agrenarea acestora în contextul actual. La eveniment vor fi prezente creațiile design-erilor români care au reușit să creeze adevărate trend-uri în lumea modei prin folosirea motivelor tradiționale. Printre invitații evenimentului se număr: Ana Maria Gal, Georgiana Giuroiu, Iiana, Infinity Tattoos, Iutta, Mândra Chic, Mesteshukar Butiq, Nadejda Iacubina, Oana Lupas și Șezi Brand.

Ultima duminică din luna august este dedicată reinterpretării motivelor tradiționale românești și prezentării acestora în contextul actual. Pe lângă prezentările de modă și creațiile expuse în cadrul evenimentului, persoanele prezente sunt invitate să ia parte și la ateliere de mediere artistică dedicate meșteșugăritului. Veștile bune nu se opresc aici, cei prezenți la eveniment se vor putea bucura și de o degustare de vin pe ritmurile dj-ului clujean Danaga.

Evenimentul va fi moderat de Monica Bota Moisin, inițiatoarea proiectului “Legea IEI – simbol național”, proiect care face parte dintr-o amplă propunere de lucrare de doctorat. Împreună cu La Blouse Roumaine, Monica pregătește demersurile necesare pentru recunoașterea Iei Românești ca simbol cultural identitar și brand de țară al României care să se bucure de protecție juridică la nivel internațional.

„Tradition NOW” este al doilea eveniment din cadrul „Platformei Culturale TiMAF” , scopul acesui evenimen fiind să readuce în prim plan arta tradițională și meșteșugăritul. Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania.

Intrarea la eveniment este GRATUITĂ și se face pe bază de înscriere.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

19 − 16 =