Festivalul „Etno-Balcanic”, organizat în premieră în R. Moldova

Muzică bună, concerte cu trupe balcanice, spectacole, expoziții ale culturilor etno-balcanice, târguri de artizanat, gastronomie tradițională, plimbări cu balonul de aer, proiecție de film, fire show, teatru de păpuși, grădină Zoo și excursii turistice.

Asta promit organizatorii Festivalului „Etno-Balcanic”, care va avea loc, în premieră pentru R. Moldova, în perioada 16-17 august curent.

Vizitatorii vor putea asculta muzică balcanică apreciată în întreaga Europă. Printre invitați se numără „Šidski Trubači” din Serbia, „Subcarpați”, „Argatu” „Ad Hoc” și Fanfara „Zece Prăjini” (Shukar) din România, Ansamblul „Dor Basarabean”, „Toporkestra” și trupa „Budron” din Ucraina, dar și interpreți autohtoni, cum ar fi Inna Bondari, „DinaRatri”, trupa „Tharmis”.

La festival vor fi prezenți și reprezentanți ai minorităților naționale din R. Moldova cu un program special de muzică și dans, iar ansamblurile și colectivele muzicale din toată țara vor prezenta folclorul și tradițiile naționale.

Evenimentul va avea loc în perioada 16-17 august, la Complexul Etno-Cultural „VATRA”. Acesta îi va reuni pe iubitorii de muzică balcanică, dar și pe cei care preferă folclorul autentic.

Vizitatorii festivalului vor putea întinde și o horă pe ritmurile ansamblului „Plăieșii” din R. Moldova.

Cei care vor dori să petreacă și în timpul nopții, pot veni cu un cort personal sau pot închiria unul de la organizatori.

Plină de surprize va fi noaptea, când va fi aprins un foc de tabără, iar muzica unui DJ va răsuna până târziu. De asemenea, vor fi puncte de vânzare, care vor fi deschise 24 de ore din 24. Pentru comoditatea vizitatorilor, a fost amenajată o zonă mai mare de parcare, unde încap de la 3 până la 4 mii de mașini. În același timp, pe toată suprafața complexului vor fi amplasate umbrele, unde vizitatorii se vor putea feri de soare.

Complexul Cultural „VATRA” face parte din proiectul „Moldova, cultură și destin european”, iar organizatorii promit o serie vastă de evenimente și pentru anul 2015.

„Prin acest proiect, ne propunem să lansăm o serie de programe și festivaluri mari aici la Compexul Etno – Cultural „VATRA”. Am planificat deja calendarul pentru anul viitor și vrem să anunțăm câteva evenimente care sunt planificate. Este vorba de festivalul „Fanfara Fest”, care va avea loc în data de 9 – 10 mai 2015. Pe data de 30 și 31 mai avem programat un carnaval latino-american, cu un program special pentru copii. Pe data de 27 – 28 iunie am programat ediția a doua a „Festivalului Medieval”. În perioada 18 și 19 iulie vom avea în premieră un festival al berii. Pe 28 – 30 august vom avea „Festivalul Etno-balcanic”, ediția a II-a. La 26 – 27 octombrie vom avea „Paradisul Toamnei”, iar în final am programat Satul de Crăciun”, a declarat Ștefan Miron, manager al proiectului „Moldova, Cultură și Destin european”.

Prețul biletului pentru o zi la Festivalul „Etno-Balcanic” este de 50 de lei pentru o zi și 80 de lei pentru două zile.

 

Festivalul va începe la ora 11.00. Complexul Etno-Cultural „VATRA” este situat la 32 km de Chișinău, după orașul Strășeni, lângă restaurantul „La Bădiș” și reprezintă o platformă de promovare a culturii și a tradițiilor populare.

În zilele festivalului va fi organizat transport public, care va circula până la ora 24.00. Microbuzele vor pleca de pe strada Alba Iulia, stația de transport public, și vor circula cu un interval de 20 de minute. Biletul de transport va costa 25 de lei pentru o direcție.

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

10 + 19 =